GeriSağlık Canan Karatay: “Zeytini leblebi gibi yiyin”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Canan Karatay: “Zeytini leblebi gibi yiyin”

Canan Karatay: “Zeytini leblebi gibi yiyin”

Ünlü profesör, sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye Havayolu Pilotları Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın düzenlediği sağlıklı beslenme konferansında önemli bilgiler paylaştı.


ŞEKER BÜTÜN DOKULARDA TAHRİBAT YAPAR

Canan Karatay, paketlenmiş ve rafineri gıdalardan uzak durulmasını tavsiye ederek, "Şeker bütün dokularda tahribat yapar. Serbest oksijen radikalleri dediğimiz bütün dokuları harap eder. Vücut, pankreasta insülin hormonu salgılatır. Çünkü dolaşımda bulunan şeker dokularının harap etmeden bir an evvel uzaklaştırılması gereklidir" dedi.

Canan Karatay: “Zeytini leblebi gibi yiyin”


EKMEK KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTİYOR VE…

Kan şekerini yükselten gıdanın ekmek olduğuna dikkati çeken Karatay, "İnsülin, şekeri trigliseritli hale çeviriyor. Trigliseritleri vücutta depo ediyor. Karaciğer yağlanması, göbeğin yağlanması, meme ve gıdığın yağlanması, küçük dilin yağlanması, bacakların yağlanması, hanımların selülit problemlerinin hepsi trigliseritin oraya depo edilmiş olmasından kaynaklanır" değerlendirmesinde bulundu.

EN ÇOK EKMEK TÜKETEN ÜLKEYİZ

Karatay, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2006 yılında İstanbul'da yaptığı bir toplantıda rapor yayımlandığını, bu rapora göre Türkiye'de kişi başına 200 kilo ekmek tüketildiğini belirtti.

Raporda dünyada en çok ekmek tüketilen ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çeken Karatay, "İkincisi, Türkiye'de en kötü ekmek üretiliyor. Üçüncüsü 'Türkiye'de ekmek tüketimi azaltılırsa bütün hastalıklar da yüzde 30 azalır' diyor. Bu Dünya Sağlık Örgütü'nün raporu... Bulup okuyabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Canan Karatay: “Zeytini leblebi gibi yiyin”


YANINIZDA ZEYTİN TAŞIYIN

Karatay, zeytinin en bereketli gıdalardan biri olduğunu dile getirerek, "İstediğiniz kadar zeytin yiyin. Yanınızda zeytin taşıyın. Pilot arkadaşlara söylüyorum. Alın doğal zeytini, ilaçlanmış falan değil. Koyun yanınıza leblebi gibi yersiniz" şeklinde konuştu.

Canan Karatay: “Zeytini leblebi gibi yiyin”

AA

False