Burun estetiğinden sonra iyileşme süresi ne kadardır?

Burun estetiği ameliyatının sonuçları hemen ortaya çıksa da tam olarak iyileşmesi uzun sürecek. İlk şişlik birkaç hafta içinde azalırken, yeni nazal konturunuzun tamamen arındırılması bir yıl sürebilir. Bu süre zarfında daha kalıcı bir sonuca dönüştüğü için burnunuzun görünümünde kademeli değişiklikler fark edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücudunuz yaşlandıkça, burnunuz da dahil olmak üzere yüzünüzde kademeli değişiklikler olması doğaldır. Ama burun estetiğini sonuçları çoğu nispeten kalıcı olur. Sağlıklı bir yaşam tarzı ve ömür boyu güneş koruması, yeni görünümünüzün sonuçlarını korumaya yardımcı olacaktır.

İYİLEŞMENİZ TAM OLARAK NE KADAR SÜRER?

Burun estetiğinden sonra iyileşme süresi, kullanılan cerrahi teknikler ve yapılan rekonstrüksiyon miktarı da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. Burun estetiğinden sonra iyileşme süresi değişir, cerrahınız duruma göre, ilk iyileşme dönemini rahat geçirmeniz için işinizden bir hafta izin almanızı önerebilir. İlk birkaç haftadan sonra iyileşme daha kolaylaşır. Bununla birlikte, burun estetiği prosedürünüzden tam sonuçları elde etmeniz yaklaşık bir yıl kadar sürebilir.

Haberin Devamı

1. Hafta: Burun estetiğinden sonraki ilk birkaç gün en zor olanıdır ve bazı rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Burnunuzdan rahat nefes alamayabilirsiniz, çünkü burun üstünüz bant ile kaplanır ve burun deliklerinde de bir iç splint olabilir. Bu aşamada az da olsa şişme ve morarma olması normaldir. Haftanın sonuna doğru, özellikle de estetik cerrahınız splint ve bandı çıkardığında daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.

2. Hafta: İkinci haftada, şişlik ve çürükler kaybolmaya başlar ve gündelik hayatta karşılaştığınız kişiler burnunuzdaki estetiği fark etmez. Muhtemelen bu noktada işe geri dönmeye hazır olacaksınız, ancak yorucu aktivitelerden ve ağır kaldırmaktan kaçınmanız gerekecektir. Burun estetiğinden sonra cildinizin ekstra hassas olması normaldir, bu yüzden güneş ışınlarından korunmanız gerekir.

1. Ay: Burun estetiği iyileşme dönemine yaklaşık bir ay içinde çoğu hasta iyileşir. Yine de, özellikle burun ucunda biraz hissizlik olabilir, ancak şimdi ilk cerrahi sonuçları çok daha net olarak görebileceksiniz. Bu noktada ılımlı fiziksel aktivite için hazır olacaksınız ve genellikle gözlük veya güneş gözlüğü takabileceksiniz.

2 – 3. Aylar: Gün geçtikçe, şişlik azalmaya devam ettikçe burnunuzun daha iyi hale geldiğini fark edeceksiniz. Bu aşamada neredeyse iyileşiyorsunuz, bu yüzden çoğunlukla normal rutininize geri döneceksiniz. Bununla birlikte, yine de temas sporlarından kaçınmanız gerekecektir.

Haberin Devamı

6 – 12. Ay: Yaklaşık altı ay sonra, karşılaşmalı sporlarınıza geri dönersiniz. Birçok hasta için, bu noktada burun şişmesi gider, ama yine de 12 ay beklemeniz gerekir. O zaman, burnunuz içeride ve dışarıda iyileşmiş olacak ve tam sonuçlarınızı göreceksiniz.

Burun estetiği, burnunuzun şeklini ve boyutunu iyileştirme ve yüzünüzün diğer özellikleriyle dengeye getirme şansı sunar. Bununla birlikte, burun estetiği, tecrübeli ve deneyimli bir estetik cerrah gerektiren ciddi bir cerrahi işlemdir.

Yazarın Tüm Yazıları