Burun estetiğinde hangi teknik size uygun?

Ameliyat sonrası hastalar birkaç gün içinde gündelik hayatına geri dönebilir.

Haberin Devamı

Rinoplasti, burnun estetik görünümünü artırmak ve işlevlerini geri kazandırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Burun düzeltmeleri; konjenital defektler, solunum engelleri ya da nazal travmaları gidermek için yapılır. Rinoplastinin cerrahi türleri için geçerli olan iki türü vardır:

1. AÇIK RİNOPLASTİ

Burun delikleri arasında, burnun alt kısmına küçük bir kesik açılarak ameliyat gerçekleştirilir. Burun ucu cerraha ne yaptığını ya da yapacağını görmesi için imkan verir. Ayrıca burnun alt ve orta kısmındaki alanlara açık erişimi sağlar. Bu prosedürün avantajları insizyon iyileşmesi sağlar ancak belirli belirsiz bir iz kalır.

2. KAPALI RİNOPLASTİ

Kesikler burnun iç kısımları ile sınırlı kalır. Bu teknik kolaylıkla düzeltilebilir olan burun deformiteleri için uygundur. Burnun genel şeklinin iyi olması gereklidir; yani aşırı büyük ya da küçük, aşırı geniş ya da dar ve düzgün bir burun sırtı olmalıdır. Ameliyatın ardından hiçbir görünür iz olmaz.

Haberin Devamı

Çoğu durumda, prosedür karmaşıklığına bağlı olarak 1 ile 4 saat arasında sürer ve genellikle ayakta tedavi edilen yani hastanede yatılması gerekmeyen bir cerrahi işlemdir. Hangi prosedürün (açık ya da kapalı) daha uygun olduğu hastanın burnunun ihtiyacına ve cerrah ile istişare üzerine tespit edilir.

Burun estetiğinde hangi teknik size uygun

BURUN AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

  • Açık teknikte genellikle genel anestezi tercih edilirken, kapalı teknikte hastanın ve cerrahın tercihine göre lokal ya da genel anestezi tercih edilebilir.
  • Çoğu cerrah artık genellikle tampon uygulaması yapmaz. Bunun yerine yumuşak malzemeden yapılmış ateller kullanmayı tercih eder.
  • Burnun içine yerleştirilen ateller birkaç gün sonra çıkarılır, burun dokusunun korunması için burnun üzerine şerit şeklinde küçük bir bant yerleştirilir. Birkaç gün burnun üzerine yerleştirilen küçük bant da alınır.
  • Cerrahi operasyonlardan sonra hassas burun dokusu zedelenmediği sürece şişme ya da morarma oluşmaz. Oluşsa bile birkaç gün ya da hafta içinde normale döner.
  • Tıp ve teknolojideki gelişmeler sayesinde kaleme benzer aletler ile kapalı teknik ile burun estetiğinde büyük aşamalar kaydedilmiştir. Hasta, morarma ya da şişme oluşmadan iyileşme sürecini birkaç günde tamamlayarak, gündelik hayatına geri dönebilir.

Burun estetiğinde hangi teknik size uygun

CERRAHİ OLMAYAN TEKNİKLER İLE BURUN ESTETİĞİ

Günümüzde ameliyatsız burun estetiğine talep giderek artmaktadır. Botoks ve dolgu teknikleri ile ortalama 15 – 20 dakikalık bir süre içinde burundaki ufak çaplı kemer ya da burun ucu değişiklikleri düzeltilerek burnun kontörü yeniden şekillendirilebilir. Ameliyat ve narkoz korkusu olan, ameliyattan sonraki iyileşme sürecini kısa tutmak isteyenler için oldukça ideal bir tekniktir.

Eğer siz de burun estetiği yaptırmak istiyorsanız plastik cerrahınız en uygun teknik için sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları