GeriAdvertorial deneme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

deneme

deneme

İnsanları burun estetiği ameliyatına en çok hangi şikayetler itiyor? Op. Dr. Mustafa Ali Yanık, en sık karşılaştığı şikayetleri ve çözümlerini Hürriyet okurları için anlattı.

deneme

Sağlıklı bir hayatın ilk şartı sağlıklı bir nefesten, sağlıklı bir nefesin ilk şartı da sağlıklı bir buruna sahip olmaktan geçiyor. Gerek sağlık sebepleri, gerekse estetik nedenlerden dolayı günümüzde birçok kişi burun ameliyatı olmayı tercih ediyor. Sağlık sorunlarının tersine, estetik nedenler her insanda göreceli olabiliyor. Peki, insanları burun estetiği ameliyatlarına en çok hangi şikayetler itiyor?

BURUN UCUNUN DÜŞÜK OLMASI

deneme

Burun ucunun, yüze bakıldığında dikkat çeken ilk bölge olduğunu ve burun estetiğine en çok burun ucunun düşük olması şikayeti ile başvurulduğunu söyleyen Op. Dr. Mustafa Ali Yanık şikayetin bazen ameliyatsız bir işlemle bile yüzde oldukça belirgin değişiklikler oluşturarak çözülebildiğini söylüyor.

BURUN UCUNUN UZUN OLMASI

deneme

İkinci en sık karşılaşılan şikayet ise, burun ucunun uzun olması. Yüzde ‘’altın oran’’ı en çok belirleyen unsur, burun ucunun çene ve göz bebeklerine olan uzaklığı. Burun ucunun 3-4 mm kısaltılması bile yüzdeki oranları değiştiriyor. Önemli bir bilgi de, burun estetiğinde en zor müdahelelerin burun ucu bölgesine yapılanlar olduğu…

BURUN KEMERİ

deneme

İnsanları burun estetiğine iten diğer bir şikayet ise, burun sırtında oluşan kemerler. Burun ucunda herhangi bir sorun ve hastanın ciddi bir nefes problemi yoksa, burun içinden kapalı olarak yapılacak bir müdahale ile, 20 dakika gibi kısa bir sürede bu şikayetin giderilmesi mümkün oluyor.

BURUN AKSININ YAMUK OLMASI

deneme

En sık karşılaşılması ile birlikte, en zor düzeltilen şikayetlerden biri de burun aksındaki yamukluklar. Bu şikayetle gelen hastalarda, aynı zamanda ciddi nefes şikayetleri de görülebiliyor. Yamukluğun tam olarak düzeltilemediği durumlarda, nefes sorununun da çözülmesi imkansız bir hal alıyor. Ameliyatın, burun kemiğinin klasik yöntemle kırılarak yapılması, burun yapısına zarar verebiliyor ve çözümü mümkün olmayan şikayetlere yol açabiliyor. Bu nedenle şikayetin çözümünde ‘’mikromotor’’ ya da ‘’mikro cerrahi’’ yöntemleri daha doğru seçimler olabiliyor.

BURUN KANATLARININ GENİŞ VE ASİMETRİK OLMASI

deneme

Bu şikayetin doğru bir şekilde çözülebilmesi için çok iyi bir analiz yapılması gerekiyor. Bununla beraber, bu sorun ile başvuran birçok hasta, ilk operasyonda yapılan gerekli müdahalelerle memnun edilebiliyor. Bazı durumlarda ise, operasyon esnasında oluşan ödemler burun deliklerinde şişme oluşturuyor ve tam simetri için bu ödemlerin geçmesi gerekiyor. Bu gibi durumlarda, ameliyat sonrası lokal anestezi ile burun deliklerine müdahale edilerek şikayetin sonlandırılması seçeneği de ortaya çıkabiliyor.

Hastaların bu beş şikayet dışında daha birçok sorunla kendilerine başvurduğunu söyleyen Op. Dr. Mustafa Ali Yanık şikayetlerin çözümünde önemli olanın her hastaya en uygun çözümle yaklaşabilmenin ve bu nedenle de hastaların karar vermeden önce mutlaka güvendikleri bir hekimle yola devam etmelerinin olduğunun altını önemle çiziyor.

                           

False