Burun estetiği yaptırmak için kaç yaşında olmak gerekir?

İnsanlar her yaşta birçok nedenden ötürü burunlarından memnun olamazlar. Bazıları burunlarının çok büyük ya da simetrik olmadıklarını düşünürken, diğerleri sapmış bir septumun neden olabileceği solunum zorluğu gibi burnun işleviyle ilgili sorun yaşamaktadır. Bu memnuniyetsizlik her yaşta ortaya çıkabilir ve birçok insanın “Burun estetiği yaptırmak için kaç yaşında olunması gerekir?” sorusunu sormasına neden olur.

Haberin Devamı

Bu sorunun cevabı birkaç duruma bağlıdır. Bununla birlikte, çoğu rinoplasti cerrahı 16 yaşın altındaki kişilerde bir işlem yapmayacaktır. Bunun birkaç nedeni var: Çünkü burun 16 yaşına kadar büyümeye devam eder.

BURUN ESTETİĞİ İÇİN OPTİMAL YAŞ

İlk sebep, burnunuz yaklaşık 15 ya da 16 yaşına gelene kadar büyümeyi durdurmaz. Burun büyümesini tamamlamadan önce yapılan bir burun ameliyatı geçirdiyseniz, gelecekte ciddi etkileri olabilir. Burun büyümeye devam ettikçe, yüzünüzdeki büyümenin geri kalanını bozabilir, böylece üst ve alt dişlerin sıkışmasına ya da yanlış hizalanmalarına neden olarak dişin düzenini bozabilir.

En az 16 yaşına kadar beklemek için ikinci sebep duygusal gelişimdir. Birçok genç, burun estetiği gibi kalıcı bir değişiklik kararı vermek için yeterli duygusal yapıda değildir. Sonuçların uzun ömürlü olduğunun farkında olmayabilirler. Bir parça giysi, telefon ya da bir çift ayakkabı gibi hayatta daha sonra kurtulabilecekleri bir şey değil.

Haberin Devamı

Burun estetiğinin sonuçlarının kalıcı olacağı, daha fazla arkadaş ya da daha popüler hale gelmelerini sağlamayacağını belirtmek gerekir. Burunda gerçekten estetik görünümü ve işlevi bozan deformasyon varsa ve kişi bundan dolayı mutsuzsa burun estetiğine başvurulmalıdır.

GENÇ ÇOCUK VE BURUN ESTETİĞİ

Genç bir çocuğun rinoplasti için düşünüldüğü tek zamanlar, sapmış septumda olduğu gibi nefes almanın iyileştirilmesi ya da burnun travması durumundadır. Solunumun iyileştirilmesi ve çocuğun sağlık risklerinin azaltılması meselesiyse, estetik cerrah bu prosedürü 15 ya da 16 yaşından küçük bir kişi üzerinde yapar.

Küçük çocuklar bir dizi nedenden dolayı sapmış bir septuma sahip olabilirler. Bisikletli bir kazayla ya da oyun alanında düşerek meydana gelmiş olabilir. Ayrıca bir doğum kusurunun sonucu olabilir. Burun estetiğinin amacı nefes almayı iyileştirmek ve nihayetinde çocuğun sağlığını iyileştirmekse, deneyimli bir cerrah tarafından yapıldığında prosedür faydalı olabilir.

BURUN ESTETİĞİ İÇİN ÇOK YAŞLI OLUNABİLİR Mİ?

50'li yaşların sonlarında ve daha ileri yaşlardaki insanlar bile burun estetiğinden yararlanabilirler. Ya nefes almayı geliştirir ya da onlara yeni bir güven duygusu, daha iyi görünüş ya da her ikisini de verebilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları