Burun estetiği yaptırmadan önce bunları öğrenin!

Burun estetiği yaptırmak istiyor ama bir türlü cesaret edemiyor musunuz? "Ameliyatta neler yapılacak, ameliyat sonrası iyileşme süresi nedir" gibi sorularınıza yanıt bulmak için Op. Dr. Güncel Öztürk'e kulak verin.

Haberin Devamı

Bir burun estetiği diğer adı ile rinoplasti, burnundaki şekil bozuklukları veya işlevini iyileştirmek için yapılan ameliyatıdır. Tıbbi nedenlerden dolayı ortaya çıkan burundaki yapısal bozukluklar nedeniyle ortaya çıkan nefes alma ile ilgili sorunların düzeltilmesi veya travma ya da doğum kusurlarından kaynaklanan şekil bozukluğunun düzeltilmesi gibi amaçlarla yapılabilir. Burnun şeklini ve görünümünü değiştirecek kozmetik nedenlerle de yapılabilir.

ADIM ADIM RİNOPLASTİ

Burun estetiği yaptırmadan önce bunları öğrenin

Burun estetiğinde genellikle ayakta tedavi prosedürü uygulanır, yani hastanede kalınmasına gerek yoktur. Genel veya lokal anestezi uygulanabilir. Genel anestezi ile ameliyat boyunca uyursunuz. Lokal anestezi ile burun bölgeniz uyuşmuş olur ve ağrı ya da sızı hissetmeyecek kadar sakinleşmiş olursunuz. Operasyon sırasında kesiler burun deliklerinin içine yapılır. Bu sayede burunda iz kalmaz. Revizyon rinoplasti gibi durumlarda, kesiler burun tabanına yapılabilir. Ardından eğer sorun varsa burun kemiği ve kıkırdak yeniden şekillendirilir. İhtiyaç olması durumunda vücudun başka bölgelerinden kemik ya da kıkırdak doku nakledilebilir. Yumuşak doku eksikliğinde ise yine vücudun başka bölgesinden alınan yağ hücreleri enjekte edilebilir. Ortalama 1 saat süren operasyonun ardından burnunuza atel ve koruyucu özel bir bant takılır. Birkaç saatlik bir dinlenmenin ardından evinize dönmenize izin verilir. Kendiliğinden kaynayan dikiş kullanıldığı için dikiş alınması gerekmez.”

Haberin Devamı

BURUN ESTETİĞİNDE İYİLEŞME SÜRECİ

Burun estetiği yaptırmadan önce bunları öğrenin

Burun estetiğinden sonra, hastaların genellikle ilk hafta boyunca burun splinti yani atel kullanmaları gerekir. Göz etrafında oluşan ödem, şişlik ya da morarma üçüncü günden sonra düzelmeye başlar. Kullanılan tekniğe, kişinin cilt yapısı ve genel sağlığına göre iki hafta kadar sürebilir. Burnunuzda sadece sizin ve cerrahınızın fark edeceği ufak şişlikler ve hassasiyet 6 ay boyunca devam edebilir. Burnun nihai tüm bu şişlikler ve hissizlik geçince tam olarak ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Burun estetiği yaptırmadan önce bunları öğrenin

Burun estetiğinden sonra üç ila altı hafta boyunca yorucu faaliyetlerden uzak durmalısınız. İki ila üç hafta içerisinde, bir prosedürü gerçekleştirdiğinize dair fark edilebilecek hiçbir işaret olmadan sosyal faaliyetlerinize devam edebilirsiniz. Kapalı ve kırmadan burun estetiği teknikleriyle bu süre daha da fazla kısalabilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları