Burun estetiği sağlık için de yapılır

Sadece estetik değil, sağlık nedeniyle de burun estetiği yapılır. Çünkü her şekil bozukluğu aynı zamanda burnun işlevini yerine getirmesine engel olan sağlık bozukluğudur. Özellikle burnunuzun orta bölümündeki kıkırdağın arasında septum denilen bir boşluk bulunur.

Haberin Devamı

Sağlık açısından bu boşluğun yüzünüzün merkezinde yani tam orta kısmında olmasıdır. Ancak septum çeşitli sebeplerle bir tarafa doğru kayabilir.

Septumda oluşan sapma nefes almakta zorluk ve tekrarlayan sinüs iltihaplanmalarına sebep olabilir. Septoplasti ameliyatıyla, burnunuza ideal bir şekil ve işleyiş kazandırılır. Eğer burnunuzda tıkanıklık, kronik sinüzit veya sık burun kanamaları gibi şikâyetleriniz varsa bu durumu düzeltmek için ameliyat olmanız gerekebilir.

Bu tür şikayetleriniz varsa ameliyata kesin karar vermeden önce, ameliyatın size getirebileceği yararlar ve riskler konusunda bilgi edinebilmek için doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Varsa sağlık sorunlarınız ve kullandığınız ilaçlar bu konuda doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Doktorunuza ameliyatla ilgili beklentilerinizi anlatmalısınız.

Haberin Devamı

Doktorunuz, ameliyatın beklentilerinizin ne kadarını karşılayacağı ve muhtemel sonuçlar hakkında sizi bilgilendirir. Böylece ameliyattan sonra büyük bir sürprizle karşılaşmamış olursunuz.

Burun estetiği sağlık için de yapılır

Ameliyattan önce ve ameliyattan sonraki iki haftalık süre içinde kan sulandırıcı ilaç kullanmaktan kaçınmalısınız. Eğer sigara içiyorsanız, iyileşme sürecini yavaşlattığı için sigarayı bırakmalısınız. Ameliyat sonrası ilk 24 saat boyunca yanınızda bir yakınınızın bulunması size rahatlık ve güven sağlar.

Doktorunuz ameliyat sonrasında, septumu desteklemek için tampon yerleştirir ve ameliyatı takip eden 2 ila 5 gün içinde alır.

Ameliyattan sonraki birkaç hafta içinde kanama ve şişme riskini azaltmak için şu önlemleri almanız gerekebilir:

• Aerobik ve koşu gibi yorucu sporlardan kaçınmalısınız.
• Burnunuzu darbelere karşı korumalısınız.
• Gömlek gibi önden kapatılan giysiler tercih etmelisiniz, başınızın üstünden giyilen ve burnunuzda baskıya neden olabilecek dar yakalı giysiler kullanmamalısınız.

Unutmayın, burun ameliyatları sadece güzel görünmek için değil, daha sağlıklı olmak için de yapılır. 

Yazarın Tüm Yazıları