Burun estetiği erkeklerin kendine güvenini artırıyor

Erkeklerde burun estetiği oranları kadınlar ile kıyaslandığında üçte bir oranındadır. Son yıllarda erkekler de burun estetiğinin sunduğu birçok faydayı keşfetti ve burun estetiği ile ilgili akıllarında kalan yanlış bilgilendirmeyi aştılar. Hem burun yapısıyla ilgili sağlık problemlerini hem de burun şekillerindeki bozuklukları aynı operasyon ile düzelttirebileceklerini öğrendiler.

Haberin Devamı

BURUN ESTETİĞİ ERKEKLERİN KENDİNE GÜVENİNİ ARTIRABİLİR

Güçlü, düz bir burun bir erkeğe daha maskülen bir görünüm, daha pozitif bir enerji ve karizma kazandırabilir. Eğri, kemerli veya yüzünüzün geneli ile orantısız ya da yüzünün genel hatları ile uyumsuz bir buruna sahipseniz, burun estetiği sizin estetik çözümler sunabilir. Bu tarz estetik sorunlar ile beraber nefes alma güçlüğü gibi sorunlar yaşıyorsanız aynı operasyonda bu sorunlarınızdan da kurtulabilirsiniz.

Burun estetiği görünüşünüzü iyileştirecek, ancak zamanla size faydasının sadece estetik iyileştirme olmadığını ve pozitif anlamda daha birçok alanda fayda sağlamış olduğunu fark edeceksiniz. Prosedürünüzden sonra geliştireceğiniz güven, kariyer alanınızda ve kişisel yaşamınızda çeşitli faydalar sağlayacaktır. Çünkü kendinizi iyi hissetmenizin sağlayacağı öz güven yaptığınız her şeyi pozitif anlamda etkileyecektir.

BURUN ESTETİĞİ ERKEKLERİN GENEL SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAYABİLİR

Erkekler için rinoplasti yani burun estetiği öncelikle sağlık nedenleriyle gerçekleştirilir. Bir valf çökmesi veya sapmış septum ile ilgili solunum problemleri veya hiç düzeltilmeyen eski bir sakatlık varsa, cerrahi onarımlar sağlığınızı önemli ölçüde artırabilir. Burun estetiği, ayrıca solunumun daha da iyileştirilmesi için sinüs onarımıyla da birleştirilebilir.

Normal olarak nefes alabildiğinizde, uykunuzun daha huzurlu ve onarıcı hale geldiğini görebilirsiniz. Nefes alma yeteneğinizin artmasıyla, spor ve atletik performansınızın yanı sıra konsantrasyon ve hafızanızda da bir iyileşme fark edebilirsiniz. Eğer eşiniz ya da partneriniz horladığınız için gece uyumakta zorlanıyorsa, bu prosedür ilişki sağlığınız da iyileştirebilir.

BURUN ESTETİĞİ İLE ÇENE ESTETİĞİ BİRLEŞTİRİLEBİLİR

Erkeklerde burun estetiği yüzün dengesini ve simetrisini geliştirebilir. Ancak bazı durumlarda burun estetiğinin görünümünü tamamlamak ve yüzü daha iyi bir görünüme kavuşturmak için çene estetiği prosedürleri de eklenmesi gerekebilir. Bu sayede yeni burun şekliniz ile birlikte tüm yüzünüzü geliştiren daha güçlü, daha erkeksi bir çene çizgisinin avantajlarından da faydalanabilirsiniz.

Burun ve çene estetiği ile hem yüzünüzdeki estetik sorunlardan kurtulabilir hem de genel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Bunun için alanında uzman bir estetik cerrahtan size özel bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları