GeriSağlık Bu yiyecekler sivilce yapıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu yiyecekler sivilce yapıyor!

Bu yiyecekler sivilce yapıyor!

Özen gösterdiğiniz, her gün yıkayıp nemlendirdiğiniz cildinizde yine de akne problemi varsa, yediklerinizi gözden geçirme zamanı geldi demektir. Araştırmalara göre akneye en çok sebep olan yiyecekler bunlar!

YAĞSIZ SÜT

Araştırmalara göre yağsız süt içmek ve akneli cilt arasında doğru bir orantı var. Yetişkinlerin yaklaşık yüzde 65'i özellikle sağlıklı olarak nitelendirilen yağsız süt ürünlerinde bulunan laktozu sindiremez, sindirilemeyen laktoz ise ciltte akneye sebep olur.

GAZLI İÇECEKLER

Kola, gazoz, hazır meyveli soda gibi gazlı içecekler şeker yönünden oldukça zengin oldukları için iltihaba ve dolayısıyla akneye davet çıkarır. Bu içecekleri hala içmeye devam etmek istiyorsanız, kendiniz sade sodaya meyve sıkarak tüketebilirsiniz.

Bu yiyecekler sivilce yapıyor

ENERJİ İÇECEKLERİ

Enerji içecekleri sadece yüksek kalori ve glikoz ile dolu değil! Yapılan araştırmalara göre enerji içeceklerinde tespit edilen, cildi tahriş edici vitaminler; akneye meyilli kişilerde akne oluşumunu arttırıyor.

YUMURTA BEYAZI

Yumurta sarısında bulunan vitaminler cilt sağlığı için olumluyken, yumurtanın sadece beyazının sağlıklı olduğu bilgisinin popüler olduğu bugünlerde, sadece yumurta beyazını tüketen insanlar büyük bir hata yapıyor! Yumurta beyazının akne etkisinden kurtulmak için sarısıyla birlikte tüketin.

Bu yiyecekler sivilce yapıyor

MAYONEZ

Soya fasulyesi yağı ile yapılan mayonezler cilt sorunlarına yol açıyor. Özellikle ağız ve dudak çevresindeki aknelerin sebebi olan yağlı mayonezleri tüketmeden önce etiketlerini dikkatlice okuyun.

BEYAZ EKMEK

Beyaz ekmekte bulunan maddeler, yüksek glikoz oranına sahip oldukları için cildi yaşlandırıcı ve tahriş edici yönde etki gösterirler. Beyaz ekmeğin sahip olduğu yüksek glisemik indeks oranı, akneye meyilli ciltlerde olumsuz bir etki bırakır.

FAST FOOD

Hamburger, pizza, kızartma gibi fast food ürünlerinin içerdiği birçok zararın yanında en büyük olumsuz etkiyi, cilt üzerinde gösteriyor. Fazla yağlı olan bu ürünler vücuda alınan fazla yağın deri üstünde akne olarak ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bu yiyecekler sivilce yapıyor

FAZLA ET TÜKETİMİ

Vegan beslenme uzmanlarına göre, et tüketimi belirli bir miktarı aşarsa ciltte tahriş, kızarıklık ve aknelere sebep oluyor. Bu durumun önüne geçmek için et tüketiminizi sınırlandırın.

ALKOL

Akne ile savaşmakta en etkili vitamin olan çinko; alkol tüketimi ile birlikte azalır. Çinko eksikliğinde yüzünüzde, kızarıklık ve sivilce ile karşılaşacağınız için alkol tüketimini olabildiğince azaltmalısınız.

False