GeriSağlık Bu mucizevi besinler vücuttan toksin atıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu mucizevi besinler vücuttan toksin atıyor!

Bu mucizevi besinler vücuttan toksin atıyor!

Vücudunuzda hızla yayılan zehirli maddeleri bu besinlerle atabilirsiniz.

TOKSİN NEDİR?

Toksinler; mikroorganizmaların salgıladıkları birtakım zehirli maddelerdir. Toksinler suda erirler. Bu yüzden bulundukları ortamda hızla yayılırlar. Toksinlerinin vücuttan atılmasını sağlayan organların (karaciğer, böbrek, bağırsaklar, akciğer, deri) işleyişlerini iyileştirerek ve stresle mücadele ederek işe başlamak gerekir.

Bu mucizevi besinler vücuttan toksin atıyor

VÜCUDU TOKSİNLERDEN ARINDIRAN ORGANLAR

Karaciğer, böbrek ve bağırsaklar için uygun bir diyet uygulayarak akciğer için nefes alma egzersizleri yaparak deri için terlemeyi artırarak (sauna, hamam, fiziksel egzersizler) yaparak stresle başa çıkabilmek için de fiziksel egzersiz ve rahatlama egzersizleri yaparak işleyişi daha sağlıklı hale getirebiliriz.

TOKSİN ATICI BESİNLER

1-SU:

En önemli arınma tekniklerinden bir tanesi günlük su oranını artırmaktır. Örneğin, günde 2 litre içiyorsanız 3 litreye çıkartın. Oda sıcaklığında ya da ılık, isterseniz biraz limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

 

Bu mucizevi besinler vücuttan toksin atıyor
 

2-BİTKİ ÇAYLARI:

Detoks döneminde gün boyunca bol bol yeşil çay ve bitki çayı için.

En faydalıları bitki çayları: Zencefil, kekik, meyan kökü, nane, biberiye, mürvet, ayrıkotu, dişbudak, dulavratotu, erkeçsakalı, ısırgan otu ve yabani menekşedir.

3-SEBZELER:

Avokado, enginar, kırmızı pancar, karnabahar, sarımsak, soğan, yeşil soğan, kabak, rezene, domates, yeşil biber, kereviz sapı, pırasa, lahana, brüksel lahanası, maydanoz, dereotu, yeşil salata, roka, kuşkonmaz, brokoli, hindiba, yeşil fasulye, siyah turp, kereviz, pazı, kara lahana, pırasa, taze bezelye, kuzu kulağı, ıspanak, beyaz şalgam, havuç, taze mısır, yer elması.

 

Bu mucizevi besinler vücuttan toksin atıyor
 

4-MEYVELER:

Elma, kivi, erik, üzüm, ananas, mango, kayısı, muz, böğürtlen, kiraz, çilek, yabanmersini, ahududu, kavun, nektarin, şeftali, armut ve mandarin.

5-KURUTULMUŞ MEYVELER:

Kayısı, erik, incir, hurma, kuş üzümü, elma.

6-TAHILLAR/KURUYEMİŞLER:

Esmer pirinç, bulgur, esmer buğday, kabak/ay çekirdeği, susam, badem, ceviz.

İHA

[fotogaleri=1340]

False