GeriSağlık Brokoliyi suda haşlayarak tüketmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brokoliyi suda haşlayarak tüketmeyin!

Brokoliyi suda haşlayarak tüketmeyin!

Brokolinin vücutta kansere karşı koruyucu etkisi başta olmak üzere birçok faydası var. Suyun içinde kaynatarak pişirilen brokolinin özelliklerini yitiriyor. Bilimsel gözlemlere göre yapılan öneri; brokolinin buharda birkaç dakikalık pişirme şekli veya çiğ tüketilmesi gerektiği yönünde.

BROKOLİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Brokoli, vitamin deposu ve antioksidan olma özelliğinin yanı sıra ‘’glukosinolatlar’’ denen etkili bileşenleri de içeriyor. Bu bileşiklerden özellikle “sülforafan” ve “indol-3-karbinol”ün; kolon, prostat, rektum, mide, meme ve akciğer kanserleri vakalarında etkili olduğu klinik çalışmalar ile ortaya konuldu.

Brokoliyi suda haşlayarak tüketmeyin

Diğer faydaları ise antibiyotik özellik, kalp damar sağlığını koruyucu, kalp krizini önleyici, kolesterol düşürücü, tansiyon düşürücü, antioksidan, şeker hastalığı komplikasyonlarını önleyici etkileri bilimsel olarak tespit edildi.

BROKOLİ FİLİZİ VE ÖZÜTLERİ KANSERLE SAVAŞIYOR

Brokoliyi suda haşlayarak tüketmeyin

Brokoli aynı zamanda yüksek miktarda lif içerdiği için de bağırsaklardaki yararlı bakterileri besler. Biliyoruz ki yararlı bakterilerin sayısının artması vücudumuz için çok kıymetli. Ayrıca brokoli filizi ve brokoli özütleri verilerek yapılan deneysel çalışmalarda da kanser değerlerinde düzelmeler gözlendi.

BROKOLİ BUHARDA BİRKAÇ DAKİKA PİŞİRİLMELİ

Brokoliyi suda haşlayarak tüketmeyin

Brokolinin faydasının görülmesi için doğru pişirmek önemli. Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor. Dolayısıyla bilimsel gözlemlere göre yapılan öneri; buharda birkaç dakikalık pişirme şekli veya çiğ tüketimidir. Çiğ şekilde elde parçalayıp 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ve limon ile çok başarılı ve güçlü bir detoks hazırlanmış olur.

False