Yasemin Soytürk Özseren
Yasemin Soytürk Özseren
Yasemin Soytürk ÖzserenYazarın Tüm Yazıları

Boyun fıtığının ameliyatsız tedavisi mümkün mü?

Boyun fıtığı, kişinin günlük yaşantısını ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilecek fiziksel rahatsızlıklardan biridir. Boyun ağrısı yaşayan kişilerde ağrı standart ve kronik bir ağrı konumuna erişmeden nedeni araştırılmalı ve problem ortadan kaldırılmalıdır. Bu sayede ağrı ve problem ameliyat konumuna gelmeden tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Boyun fıtığının belirtisi direkt olarak ağrı ile başlar. Yine boynum tutuldu şikayeti sıkça yaşanıyorsa belirtilerden bir tanesi olabilir. Başta dönme, kolda uyuşma ve güç kaybı, çabuk yorulma, kulak çınlaması problemi de belirtilerdendir. Fıtık omuzlar arasındaki disklerin zarar görmesi nedeniyle meydana gelir. Hastalık ileri derecelere ulaşmadığı takdirde 10 vakadan 8-9’u ameliyata gerek kalmaksızın tedavi edilebilir. 

Disklerde fıtığa neden olabilecek durumlar şöyle sıralanabilir: Ağır kaldırmak, eğilip doğrulmada ani ve kontrolsüz hareketler, zıplama eylemi, masa başı işlerde uzun saatler boyunca uygun olmayan duruş ile çalışmak, travma…

BOYUN FITIĞININ AMELİYATSIZ TEDAVİSİ

Tedavi için uzman hekim tarafından muayene edildikten sonra kişiye özel olarak tedavi programı belirlenmelidir. Tedavi kapsamında manuel terapi, nöral terapi, ağrı bandı uygulaması, akupunktur, ozon tedavisi, şok dalga tedavisi, hacamat gibi geleneksel tamamlayıcı tıp yöntemleri modern tıp yöntemleri ile kombine bir şekilde uygulanabilir.

Haberin Devamı

BOYUN FITIĞI OLANLARIN KAÇINMASI GEREKEN DURUMLAR

• Ağır yük taşınmamalı.
• Masa başı işlerde belirli aralıklarla mola verilmeli.
• Yatak ve yastık seçimi doğru yapılmalı.
• Stresten uzak durulmalı.

Yazarın Tüm Yazıları