Boyu mu önemli işlevi mi?

Penisinin kısa olduğunu düşünen erkekler performans kaygısı yaşıyor

Haberin Devamı

Bir yanda penis boyunu uzatacak ilaçlar veya kremler satmaya çalışan bir sektörün yarattığı algı, diğer yanda pornografik filmlerle özendirilen uzun penis boyu, insanların zihnindeki yanlış algıyı pekiştiriyor. Cinselliği penis boyuna indirgeyen bu yanlış yönlendirme ile uzun penis boyu kadının ve erkeğin cinsel tatminin tek koşulu olarak görülüyor.

PENİSİNİN YETERİNCE UZUN OLMADIĞINI DÜŞÜNEN ERKEĞİN DÜNYASI KARARIYOR

Boyu mu önemli işlevi mi

Penisinin kısa olduğunu düşünen erkeklerin yaşadığı öz güven kaybı, performans kaygısına dönüşerek dünyalarını karartıyor, onları seksten soğutuyor. Uzun penis boyu takıntısı sanıldığı gibi sadece erkeklerin yaşamlarına bir karabasan gibi çökmekle kalmıyor, kadınların da cinsel yaşamlarını alt üst edebiliyor. Partnerinin penisinin kısa olduğunu düşünen kadınlar cinsellikten zevk alamıyor, boşalamıyor ya da orgazm olamıyorlar. 

Haberin Devamı

Oysa, yapılan fizyolojik çalışmaların açıkça ortaya koyduğu gerçek çok farklıdır. Normal penis boyu sert haldeyken ortalama 9-14 cm arasındadır. Penisin 8 santimden kısa olması cinsel ilişkinin gerçekleşmesi için çoğu zaman yeterli olmazken, çok uzun olması da cinsel ilişkinin konforunu bozabilir. Vajina ise, yaklaşık 9-10 cm uzunluğunda, tüp biçiminde ve içine giren penisin büyüklüğüne göre esneyip, uzayabilen bir organdır.

KADIN VAJİNASININ İLK 3 CM'LİK BÖLÜMÜNÜNDEN HAZ ALIR

Boyu mu önemli işlevi mi

Kadının cinsel ilişkiden haz alması vajinanın ilk 3 cm’lik kısmındaki kaslar ve sinirler sayesinde olur. Yani kadın vajinasının girişteki ilk 3 santimlik kısmını hissedebilir, geriye kalan kısımlardan haz almaz. Ayrıca kadının boşalması ve orgazmında en önemli rol, vajina iç dudaklarının üst kesişim noktasında bulunan klitorisindir.

ERKEKTEKİ PENİSİN KARŞILIĞI KLİTORİSTİR

Boyu mu önemli işlevi mi

Haberin Devamı

Klitoris erkeklerdeki penisin kadınlardaki karşılığıdır ve kadınların en hassas bölgesidir. Klitorise yapılan basınç ve uyarı ile boşalma ya da orgazm geçekleşir. Kadınlar "klitoral boşalma" ve "vajinal boşalma" olmak üzere iki tür boşalma deneyimlerler. Klitoral boşalma doğrudan klitorise yapılan baskı ile daha kısa sürede gerçekleşir. Vajinal boşalma ise, ya erkeğin penisinin vajinaya girip çıkarken klitorise yaptığı baskı ya da penisin vajinanın içerisindeki hareketi sırasında, vajinanın giriş kısmındaki kas ve sinirlerin klitorise yaptığı uyarılar ve vajina içindeki G noktasının uyarılması sonucunda oluşan "dolaylı" klitoral boşalmadır. Bu nedenle klitoral boşalma ile vajinal boşalma fizyolojik olarak aynıdır ama duygusal olarak hissedilenler ve alınan zevk açısından farklıdırlar. Çünkü vajinal boşalmada partneri ile birlikte olmak, onunla tamamlanıp bütünleşmek kadına çok daha yoğun duygular yaşatır.

Haberin Devamı

G NOKTASI GERÇEĞİ

Boyu mu önemli işlevi mi

Alman asıllı jinekolog Dr. Ernest Grafenberg "G noktası" terimini ilk kez kullandı ve kadınların sadece klitoris yoluyla uyarlamayacağını, vajinanın girişinden yaklaşık 3 cm içerisinde ön duvarı boyunca uzanan ve uyarıldığında ciddi bir haz doğuran G noktasının uyarılmasının da boşalmaya etkili olabileceğini savundu. 

KADININ CİNSELLİKTE KEYİF ALABİLMESİ İÇİN...

Boyu mu önemli işlevi mi

Kadının cinsellikten keyif alabilmesi ve cinsel doyum yaşayabilmesi için ilk önce yatakta bedeninden önce iltifatlarla ve alıcı gözle bakılarak ruhunun okşanması, romantizm ihtiyacının giderilmesi, dinlenmesi, anlaşılması ve seks dışında da dokunulması gerekir. Yani görüldüğü gibi kadın için seks yataktan önce başlar.

Sonra yavaşça ve nazikçe tüm vücudunun okşanması ve ardından klitorisinin uyarılması önem taşır.

Haberin Devamı

Daha sonra cinsel ilişki sırasında kadının vajina girişine ve orada penisin gidip gelişine odaklanması, beş duyu ile sevişmesi ve zamandan koparak anın tadını çıkartması gerekir.

Bu sırada "köprü" yapılmalıdır, penis vajina birlikteliği sırasında pozisyon uygunsa klitoris uyarılmalıdır, yani penis içindeyken kadın kendi kendine klitorisiyle oynamalı veya erkek klitorisi uyarmalıdır.

En sonunda kadın vücudunda artan "istemsiz" gerginliği fark edince "istemli" olarak vücudunu kasmalı ve kasılmayı arttırmalıdır.

PENİS BOYUNUN ÖNEMİ YOK

Görüldüğü gibi kadının boşalabilmesi veya orgazm olabilmesi için tek başına erkeğin yaptıkları yetmez ve penis boyu da önemli değildir, penisin vajina girişi uyarması ve kadının da boşalmak için sorumluluk alması gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları