GeriSağlık “Boşanmadan önce keşke bilseydim” diyeceğiniz 7 öneri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Boşanmadan önce keşke bilseydim” diyeceğiniz 7 öneri

“Boşanmadan önce keşke bilseydim” diyeceğiniz 7 öneri

Çocuklu veya çocuksuz boşanmalarda, “Boşanmadan önce keşke bilseydim” diyeceğiniz önerileri derledik.

ÇOCUKLAR NASIL ETKİLENECEK?

Boşanma, erkek-kadın arasında bir olay olsa da aile halkaları bundan farklı şekilde etkilenir. Çocuklu boşanmalarda mutlaka uzman desteği almak gereklidir. Ebeveynler boşanırken çocuğu, ileride her iki ebeveyn de başkalarıyla birlikte olduğunda ne tür ilerleyeceklerini enine boyuna konuşmalıdır.

ARKADAŞLARI İŞİN İÇİNE DAHİL ETMEMELİ

Boşanma konusu gündeme gelince hukuki süreçlerle ilgili arkadaşlardan destek almak hem arkadaşlığa hem de boşanma sürecine olumsuz etki edebilir.

AÇIK AÇIK KONUŞULMALI

Çocuklar, ev, araba, sorumluluklar, borçlar… Boşanma sürecine girildiğinde en ince ayrıntıya kadar her şeyi konuşarak ilerlemek bu sürecin yönetimi açısından çok önemlidir.

GELECEK EŞ KONUSU NETLEŞTİRİLMELİ

Boşanma sonrasında gelecek partner/eş konusunda nasıl ilerleneceği netleştirilmelidir. Boşanmayı isteyen tarafın kadın olduğunu varsayalım. Boşanmak isteyen taraf bile olsa eski eşi biriyle birlikte olduğunda bunu kaldıramayabilir ve hele ki ortada çocuk varsa olay soğuk savaş halini alabilir. Boşanmadan önce gelecek eş konusu konuşulmalı ve tavırlar baştan belirlenmelidir.

[fotogaleri=3903,3769]

YENİ EŞ/PARTNER İLE BİRLİKTE ESKİ EŞİNİZ DEĞİŞEBİLİR

Eşiniz müthiş bir insan olsa bile artık eskisi gibi aşık değildiniz, başkasına aşık olduğunuz veya bambaşka sebeplerden boşandınız. Eski eşiniz yeni bir ilişkiye başladıktan sonra ise tamamen değişti. Eskisi gibi müzakere edilebilir biri değil. Bu tür değişimlere hazır olun. Aynı durum sizin için de geçerli. Ancak ortak paydada buluşabilmek ve tarafların özel hayatına karışmamak önemli.

ÖZLEMEK Mİ YAS TUTMAK MI?

Boşanmanın üzerinden uzun zaman geçse bile hala kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz. Özlemek ile yas tutmak arasındaki farkı kavrayın. Ortada biten bir ilişki var ve buna üzülmeniz çok doğal. Yas halini, özlemek veya pişman olmak ile karıştırmayın.

BOŞANDIYSANIZ ÖYLE DAVRANMALISINIZ

Boşanmaya yani ayrılmaya karar verdiyseniz eskisi gibi bir samimiyet veya sürekli iletişim beklememelisiniz. İlişki bitmiş ama ortada çocuk varsa, çocuk için gereken iletişim haricinde müdahaleci bir tavırla eski eşin hayatına dahil olmaya çalışmayın.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False