GeriSağlık Bıttım sabunu neye iyi gelir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıttım sabunu neye iyi gelir?

Bıttım sabunu neye iyi gelir?

Bıttım sabunu son yıllarda çok duyduğumuz doğal sabun çeşitlerinden biri. Siirt ile özdeşleşmiş bıttım sabunu saç dökülmesinden cilde pek çok soruna iyi geldiği için kullanılıyor. Bıttım sabunu kullananlar genelde bu sabundan fayda gördüğünü anlatıyor. Peki bıttım sabunu nedir? Bıttım sabunu neye iyi gelir?

BITTIM SABUNU NEDİR?

BITTIM SABUNU, bıttım yağı yani yabanı fıstık yağı ve menengiç yağı ile yapılan bir tür doğal sabundur. Bıttım sabunu saçkırana, egzamaya, mantara iyi geldiği için tercih ediliyor.

Siirt’te Botan Sabunu olarak da bilinen bıttım sabunu kullananlar saçları besleyen ve daha yumuşak hale getiren etkilerinden bahsediyor. Saç beyazlamasına bıttım sabunu kullananların sayısı da oldukça fazla. Doğal yollarla üretilen bıttım sabunu hem saç hem de cilt için tercih edilebiliyor.

Bıttım sabunu neye iyi gelir

BITTIM SABUNU NEYE İYİ GELİR?

Yaptığımız araştırmalar sonrasında bıttım sabunu kullananlar tarafından en çok belirtilen faydaları şu şekilde derlenebilir:

- Bıttım sabunu saç dökülmesine iyi geliyor.
- Saçlara güç veren bıttım sabunu saç beyazlamasına karşı da etkili.
- Antiseptik özelliği sayesinde deri hastalıklarının çoğuna iyi geldiği söyleniyor.
- Bıttım sabunu kullananlar egzama, sedef, ergenlik sivilcesi gibi sorunlara karşı fayda gördüklerini belirtiyor.
- Saçlara bir faydası da canlı bir görünüm kazandırması olarak görülüyor.
- Vücuttaki kaşıntılara iyi gelen bıttım sabunu gözenekleri de açıcı özelliğe sahip.

BITTIM SABUNUNU KİMLER KULLANAMAZ?

Bıttım sabunu kullananların genellikle yorumları bu şekilde. Ancak Hürriyet Aile ekibi olarak cilt özelliklerinizi bilmeden, dermatoloğa danışmadan kullanmamanız konusunda uyarıda bulunalım. Kronik rahatsızlıklar, bazı cilt sorunları veya yapısal özellikler sebebiyle bıttım sabunu neye iyi gelir neye iyi gelmez en doğru cevabı bir uzmandan öğrenebilirsiniz.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False