Bisiklete binmek cinselliği olumsuz etkiler mi?

Her ne kadar bisiklete binmek sağlıklı yaşam için mükemmel bir egzersiz şekli olsa da, hem erkekler hem de kadınların cinsel sağlıklarını göz önünde bulundurarak bazı önlemler almaları gerekebilir. Özelikle selenin türü, binicinin postürü, direksiyonun yüksekliği ve yapılan egzersizin süresi cinsel açıdan bazı problemlere yol açabilir.

Haberin Devamı

UZUN SÜRE KULLANIMINDA GENİTAL BÖLGEDE UYUŞUKLUK HİSSİ YARATIYOR

Bisiklet selesinde uzun süre oturmak perine bölgesi üzerinde basınca yol açar. Erkeklerde skrotum ile anüs, kadınlarda ise vulva ile anüs arasında yer alan bu bölgeden genital bölgenin duyusundan sorumlu sinirler geçer. Bu sinirler uzun sure basınç altında kalırsa genital bölgede uyuşukluk başlar.

EREKSİYON SORUNLARINA NEDEN OLUYOR

Erkeklerde perine bölgesinden ereksiyonda rol oynayan damarlar da geçer. Uzun süre bisikletin selesinde oturmak bu arterlerin zedelenmesine de neden olur ve kişinin ereksiyon sorunları yaşamasına yol açabilir.

BİSİKLET SÜRMENİN CİNSELLİĞE OLUMSUZ ETKİSİ NASIL ÖNLENİR?

Bisiklet egzersizlerinin herhangi bir cinsel sağlık sorununa neden olmasını önlemek için, genital bölgelerde uyuşma hissedildiğinde bir süre bisiklete ara vermek önerilir. Uzun süreli bisiklet sürecek kişilerde periyodik aralıklarla durulması ve perine bölgesindeki basıncı azaltmak için biraz yürüyüş yapılması gerekebilir. Bisiklet sürerken pedallar üzerinde ayağa kalkmak da fayda sağlayabilir.

UYGUN SELE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Bisiklet selesinin perineye yapacağı basıncı azaltmak için uygun sele seçimi gerekir. Son yıllarda geliştirilen seleler oturma sırasında basıncı leğen kemiklerine aktarıp perineyi serbest bırakacak şekilde tasarlanmıştır. Bisiklet ve sele ayarlarının da kişinin uzunluğuna göre ayarlanması gerekir. Tüm bu önlemlere rağmen bisiklet egzersizi sonrası genital bölgede uyuşma ya da sertleşme problemleri ortaya çıkmışsa kişinin bir hekim tarafından görülmesi uygun olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları