GeriSağlık Birçok erkeğin ortak sorunu “meme büyümesi”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Birçok erkeğin ortak sorunu “meme büyümesi”

Birçok erkeğin ortak sorunu “meme büyümesi”

Erkekler için bu durum ciddi sıkıntılara neden oluyor.

“Söylemezsem Olmaz” programının edindiği bilgilere göre yakışıklı şarkıcı, geçtiğimiz cumartesi günü “meme küçültme ameliyatı” oldu. İddialara göre Murat Boz, görüntüsünü beğenmediği sarkık göğüslerinden kurtuldu.

Birçok erkeğin ortak sorunu “meme büyümesi”

Murat Boz'un 2012 yılında Bodrum tatilinde çekilen fotoğrafı

Deforme olmuş vücudu nedeniyle bir dönem basına küsen ünlü popçunun yaşadığı bu sorun birçok erkeğin de ortak problemi. Peki, erkeklerde meme büyümesi (jinekomasti) nedir? Plastik Rekonstrüktif & Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Küçükkaya, meme büyümesinin neden kaynaklandığını açıkladı, jinekomasti ameliyatı hakkında bilgi verdi.

Erkek memesinin normalden büyük ve kadınsı bir görünüm almasına jinekomasti denir. Erkekler için ciddi sıkıntılara neden olur. Bu durum çoğunlukla meme dokusunun aşırı büyümesinden kaynaklanır.

JİNEKOMASTİ AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Erkek memesinin küçültülmesi için sadece liposuction yeterli olabilir. Çoğu kişide liposuction ile beraber kesi yapılarak meme dokusunun çıkarılması ameliyatı gerçekleştirilir.

Jinekomasti, genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir. Sadece liposuction uygulanmışsa aynı gün akşamında kişi eve gidilebilir. Kesi yapılarak meme dokusu çıkartılmışsa eğer bir gece hastanede kalmak gerekebilir. Kesi, meme başının çevresindeki siyah alanın komşuluğundan yapılır ve böylece iz kalma olasılığı azaltılmış olur. Ameliyattan sonra, yapılan işin durumuna göre 5-7 gün sonra normal iş yaşantısına dönülebilir.

 [webtv=123338]

False