Birbirinize saygınızı asla yitirmeyin

Severek ve güvenerek çıktığımız evlilik serüveninde işler yolunda gitmediğinde yollar ayrılmaya, tavırlar değişmeye, sevgi öfkeye, fedakârlık bencilliğe dönüşebilir.

Haberin Devamı

Velayet, nafaka vb. Gibi yasal prosedürler konusunda bir türlü anlaşılamıyorsa nasıl uzlaşmalıyız?

Ortak kurulan hayat, birlikte alınmış kararlar, dünyaya getirilmiş çocuklar ve ikiye bölüp eşitçe paylaşamayacağımız kocaman bir hayat keskin bir çizgiye ayrıştırılmaya çalışılır. “Çocuklar kimde kalacak? Kim hangi eşyaları alacak? Evde kim yaşayacak? Araba kimin olacak?” Flört ve aşkın yanından bile geçemeyecek derecede ürkütücü ve sıkıntı veren bu yasal prosedürler bizi dostça ayrılmaktan alı koyup düşmana dönüştürebilecek bir hale gelebilir. Peki, ama bu durumla başa çıkmak nasıl mümkün olabilir?

Birbirinize saygınızı asla yitirmeyin

ONCA YIL AYNI YASTIĞA BAŞ KOYDUĞUNUZU UNUTMAYIN

Öncelikle, karşımızdaki kişinin yıllarca aynı yastığa baş koyduğumuzu ve iyi kötü onca zamanımızı paylaştığımız, birlikte bir hayata adım attığımız kısacası artık âşık olup sevmesek de hayatımızda hatırı sayılır bir değere sahip olması gereken geçmişimizin bir parçası gözüyle bakmalıyız.

Haberin Devamı

Bununla başa çıkabilmek için her daim insiyatif almaya ve saygımızı yitirmemeye özen göstermekte fayda vardır. Ve tabii boşanmanın en masum ve hasar alan tarafı olan çocuklarımızın sağlığı, mutluluğu ve geleceğini göz önüne alarak onların yaşam standartları, huzuru, sağlıklı gelişimi nasıl mümkün olacaksa o şekilde bir yol izlemek en sağlıklısı.

Birbirinize saygınızı asla yitirmeyin

Yani çocuğa en iyi ve mutlu hayatı sunabilecek, en iyi şekilde ilgilenme fırsatı bulacak kişinin velayeti alması, çocukla yaşayacak kişinin düzen bozulmasın diye evde yaşaması, nafaka ve mal paylaşımında da her iki tarafın da hayatının alt üst olmayacak şekilde düzenlenmesi, dostça ayrılmaya ve hayat boyu yüz yüze bakabilmeye yönelik en önemli detay. Çünkü unutulmamalıdır ki, boşanma sürecinden en fazla etkilenen ve incinen taraf çocuk olduğu için, düşmanlaşmamız ve birbirimizi mağdur etmemiz de yine en çok onu üzecek ve incitecektir. Bu durum hem bize karşı hem de gelecekte kendi evlilik yaşantısına yönelik olumsuz algılar ve nedensiz kaygılara sebep olabilir.

Haberin Devamı

KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ Sedef Batı

  Birbirinize saygınızı asla yitirmeyin

Yazarın Tüm Yazıları