GeriSağlık Bir haftada forma girin! İşte ipuçları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bir haftada forma girin! İşte ipuçları...

Bir haftada forma girin! İşte ipuçları...

Kısa bir süre içinde kilo vermek ve forma girmek çoğu zaman mümkün. Bunun için önemli olan ise doğru uygulamaları öğrenmek ve disiplinli bir şekilde bu uygulamaları sürdürmek. 1 haftada vücudu forma sokmak da aynı şekilde değerlendirilebilir.

Siz de bu kadar kısa süre içinde kendinizi harika hissedebilir ve vücudunuza fit bir görünüm kazandırabilirsiniz. İşte 1 haftada vücudunuzu sağlıklı bir şekilde forma sokmak için dikkat etmeniz gereken noktalar...

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENİN

Bir haftada forma girin İşte ipuçları...

Vücudunuzun forma girmesi için öncelikle fazla kilolardan kurtulmak şart. Ancak 1 hafta gibi kısa bir sürede çok fazla kilo verilemeyeceği de aşikar. Sağlıklı bir şekilde forma girebilmek açısından beslenme konusuna özellikle dikkat etmek gerekir. Siz de 1 hafta boyunca protein ağırlıklı beslenip karbonhidrat tüketimini en aza indirerek doğru bir program izleyebilirsiniz. Ekmek, makarna, pilav gibi yiyeceklerden uzak durup balık, tavuk gibi beyaz et ağırlıklı beslenmelisiniz. Bununla beraber sebze tüketimiyle de sağlıklı beslenme programınızı destekleyebilirsiniz.

BESLENME SAATLERİNİZİ BELİRLEYİP BU SAATLERE AYAK UYDURUN

Kilo verirken yapılan en büyük yanlışlar arasında disiplinsiz şekilde beslenmek büyük yer kaplar. Hangi gıda ürünlerini tüketeceğiniz konusunda ne kadar dikkat ederseniz edin, öğün saatlerine uymazsanız kilo vermeniz zorlaşır. Bu nedenle sık ama azar azar besleneceğiniz öğünlerinizin saatlerine mutlaka uyun.

İdeal öğün saatleri için şu plana uyulabilir;

● Kahvaltı; 08.00
● Ara Öğün: 10.00
● Öğle Yemeği: 12.00
● Ara Öğün: 15.00
● Akşam Yemeği: 19.00


Akşam yemeğinden sonra meyve de dahil olmak üzere herhangi bir yiyecek tüketilmemeli, su içilmeye ise uyuyana kadar devam edilmelidir.

AÇIK HAVADA YÜRÜYÜN

Bir haftada forma girin İşte ipuçları...

Sabah uyanır uyanmaz vücudunuzu ısındırmak için esnetme, gerdirme, mekik gibi hareketleri yapın. Ev ortamında rahatlıkla yapılabilecek olan bu tarz egzersizler vücudunuzun forma girmesi için oldukça önemli. Kasların çalışması ve sıkılaşması ile 1 haftada forma girmeniz mümkün. Evde egzersiz yaptıktan sonra hem sabah hem de akşam üzeri yürüyüşe çıkın. Yürüyüş yaparken açık havada olmanız vücudunuzun oksijen ihtiyacı için de önemlidir. Kendinizi iyi hissederseniz tempolu yürüyüşün ardından hafif tempoda koşabilirsiniz.

DÜZENLİ UYUYUN

Bir haftada forma girin İşte ipuçları...

Gece geç yatıp sabah erken kalkmak metabolizma düzenini bozar. Yetişkin bir insanın sağlıklı bir yaşam için günde 8 saat uyuması gerektiğini, bunun için de ideal uyku saatlerinin 23.00 - 07.00 arası olduğunu unutmayın. Yeteri kadar uyuyarak vücudunuzun dengesini ve sağlığını koruyabilir, kilo verme üzerindeki olumlu etkisini kısa sürede görebilirsiniz.

False