Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Bıçaksız burun estetiği nasıl yapılır?

Burun şeklinden mutsuz olanlar fakat ameliyat ve anestezi korkusunu yenemeyenler, bıçaksız ve enjeksiyon ile yapılan dolgu işlemi sayesinde burnundaki birçok estetik kusurdan kurtulabiliyor.

Haberin Devamı

Burun, yüzümüzün merkezindedir. Yüz ifademizi belirlemede gözler kadar etkilidir. Her yüze özel estetik hatlara sahip olmalıdır. Yüz güzelliğine ve estetik uyumuna önem veren hemen her kadın, küçük de olsa burnunda kusur bulur. Yani burnumuzla barışık değiliz. O yüzden ülkemizde burun estetiği ameliyatı en sık yapılan operasyonlar arasındadır. Erkekler için de aynı memnuniyetsizlik söz konusudur. 

TÜRK HALKININ BURUN YAPISI

Burun yapımızdan bu kadar şikâyet etmemizin nedeni, Türk halkının burun anatomisi ile açıklanabilir. Genellikle kemerli, çıkıntılı, kemikli, ucu düşük, yüze göre uzun, asimetrik ve sırt kısmı dışa bombeli burun formuna sahibiz. Dünyanın en büyük burnuna sahip insanının Türkiye’de olduğu gerçeği, burun konusunda hassasiyetimizi açıklayan uç bir örnektir.

Haberin Devamı

Burun anatomisini tamamen değiştiren açık ya da kapalı burun estetiği ameliyatına gerek bırakmayan burun kusurları, anestezi ve ameliyat fobisi olan hastalar için orta ve uzun vadeli, konforlu, bıçaksız dolgu işlemi ile estetik hatlara kavuşturulmaktadır. 

Bıçaksız burun estetiği nasıl yapılır

BURUN ESTETİĞİNE DOĞAL DOLGU

Ameliyatsız estetik burun estetiğinde dolgu maddesi olarak hyaluronik asit kullanılmaktadır. Vücutta doğal olarak bulunan bu madde, enjekte edildiğinde alerjik reaksiyona girmemekte, vücut dokusuyla tamamen uyumlu bir etkileşime girmektedir. Protein ve şekerden oluşan hyaluronik asit, uygulandığı bölgeye hacim ve canlılık, gençlik kazandırmaktadır. Gençlik aşısı olarak da tanımlanabilir. 

HANGİ BURUN KUSURLARI DÜZELTİLİYOR?

Hyaluronik asit ile burun anatomisinde birçok değişiklik yapabilen, burnu gerektiğinde küçülten burun estetiği ameliyatının gerekli olmadığı estetik kusurlara rahatlıkla müdahale edilmektedir. Burun eğriliği, burun kanatları arasındaki asimetri, burun ucu düşüklüğünün kaldırılması, burun üzerinde çökmeler, revizyon burun estetiği sonrası küçük düzeltmeler ve burun sırtı düzleştirilmesi gibi küçük dokunuşlar, ameliyatsız dolgu işlemi ile çözüme kavuşturulmaktadır. 

Haberin Devamı

Estetik burun dolgusu, 10 ila 15 dakikada tamamlanan bir işlemdir. Enjeksiyon yapılacak bölge uyuşturularak iğnenin acı hissi ortadan kaldırılır. Dolgu malzemesi uygun miktarda kusurlu bölgeye çok ince iğnelerle transfer edilir. Hasta, işlemin hemen ardından evine, günlük yaşamına dönebilmektedir. Sadece birkaç gün direkt güneş ışığından sakınmasında yarar vardır. 

Son derece konforlu bu işleminin kalıcılığı hastadan hastaya değişebilmektedir. Ortalama 1 ila 3 yıl arasında estetik hatlar kalıcılığını korumaktadır. İşlemden 12 ay sonra dolgu yapılan bölgeye ikinci kez işlem yapılabilmektedir.