Oya Neva Demirkol
Oya Neva Demirkol
Oya Neva Demirkol

Beyaz sarımsaktan daha etkili!

Siyah sarımsağın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor.

Haberin Devamı

Kimileri çok seviyor, kimileri ise yaydığı keskin koku sebebiyle beslenmesinde çok fazla tercih etmiyor. Ancak bu besin içerisinde muhteşem faydalar barındırıyor! Siyah sarımsak, mutfaklarda kullandığımız beyaz sarımsağın fermente edilmiş hali. Beyaz sarımsak 1 ay boyunca kontrollü bir nem ve ısı dengesi altında tutularak fermente işlemi tamamlanıyor. Onun siyah halinin cazip hale gelmesinin sebebi ise tadının ve kokusunun farklılaşması. Kokusundan vampirleri bile kaçıran sarımsak, bu işlem sonrasında keskin kokusunu kaybediyor ve daha karamelize, tatlımsı bir tada sahip oluyor.

İŞLEM SONRASI SAĞLIĞA FAYDALARI ARTIYOR!

Beyaz sarımsaktan daha etkili

Elbette sarımsağın bu işleme tabi tutulmasının tek nedeni rengi, kokusu ve tadı değil. Daha hafif bir tadın yanında fermentasyon işlemi sonucunda halihazırda antioksidan içeriği yüksek bu besinin gücünü daha da arttırmış oluyorsunuz. Yüksek antioksidan içerik sayesinde vücudunuz başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı savunma kapasitesini arttırmış oluyor. Sarımsak, içlerinde beyin, akciğer, göğüs ve pankreas kanseri de olmak üzere 14 farklı kanser çeşidine karşı vücudunuzu koruyor ve bu etki siyah sarımsakta çok daha fazla. Sarımsağın içerdiği manganez, kalsiyum, fosfor, selenyum, B6 vitamini ve C vitamini gibi vitamin ve mineralleri siyah sarımsaktan da elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu işlem sonucunda sarımsağın antibiyotik özelliğini kaybettiğini düşünmeyin! Siyah sarımsak, beyaz sarımsaktan çok daha fazla antibiyotik, antifungal, antiviral ve antiseptik özelliğe sahip. Bu demek oluyor ki siyah sarımsak tüketerek bağışıklığınızı daha çok güçlendirebilir ve çeşitli enfeksiyonlara, hastalıklara karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz. Dahası, siyah sarımsak sayesinde vücuttaki iltihabı uzaklaştırarak romatoid artrit gibi inflamasyon kökenli hastalıkların semptomlarının hafifletilmesine de katkıda bulunabilirsiniz.

KOKUSUNDAN RAHATSIZ OLANLAR İÇİN SİYAH SARIMSAK!

Beyaz sarımsaktan daha etkili

Haberin Devamı

Yüksek tansiyonda herkesin aklına gelen besinlerden biridir sarımsak. Görüntüsü farklı olsa da siyah sarımsak da aynı özelliklere sahip. Tansiyon düşürücü etkiye sahip olan siyah sarımsağı kalp ve damar sağlığınıza destek vermek için mutlaka tüketmelisiniz.

Yapılan çalışmalar sarımsağın 150 çeşitten fazla hastalık üzerinde pozitif etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Bu yüzden sarımsağı düzenli olarak tüketmeye özen gösterin. Siyah sarımsağı tüketerek sarımsağın pozitif etkisini arttırabilmeniz mümkün. Eğer keskin kokusundan veya tadından ötürü sarımsaktan uzaklaşanlardansanız siyah sarımsağı mutlaka denemenizi öneririm. Siyah sarımsağı tıpkı beyazında olduğu gibi çorbalarda, yemeklerde ve salata soslarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Siyah sarımsak daha karamelize ve tatlı bir tada sahip olduğu için salata sosları için yepyeni bir keşif olacaktır.