Deniz Zünbülcan
Deniz Zünbülcan
Deniz Zünbülcan

Bamya tohumu zayıflatıyor mu?

Sağlıklı kilo vermek ve bir daha verilen kiloları geri almak istemeyen kişiler diyetisyenlerin kapısını çalıyor. Sağlıksız da olsa kısa sürede kilo vermek isteyenler ise ya popüler diyetleri deniyor ya da bazı spesifik besinlerden, ürünlerden medet umuyor. İçeriğinde yüksek lif bulunduran ve bu özelliği ile tokluk sağlayan bamya tohumu da bu besinlerden bir tanesi.

Haberin Devamı

Bamya tohumunun sağlığa birçok faydası var. Zayıflamaya yarımcı ancak asla zayıflamak için mucize bir besin değil... Sadece zayıflama sürecinizi destekleyici olarak kullanılabilir.

Bamya tohumu zayıflatıyor mu

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

• Bamya tohumunun içeriğindeki prosiyanidin, epikateşin ve kuersetin gibi antioksidan maddeler diyabetin önlenmesinde etkilidir.

• Bamya tohumu liften zengindir. Bu özellik vücutta bağırsak ve midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

• Bamya; C, B ve K vitaminleri, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından oldukça zengin bir besindir. C vitamini, cildin yaşlanmasını geciktirir. B vitamini sinirsel iletim için gereklidir. K vitamini sayesinde ise kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

• İçeriğindeki maddelerle vücutta kolesterolü dengeleyici rol oynar.

Bamya tohumu zayıflatıyor mu

• Oluşabilecek tümör hücrelerine karşı koruyucu olduğu düşünülür. Kolon kanseri üzerine etkileri ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda karaciğer ve böbrek hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunur.

• Güçlü vitamin ve mineral içeriği sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle diz ağrısı, dizde sıvı kaybı, kireçlenme ve menisküs gibi diz ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

• Astım ve bronşit gibi akciğer hastalıklarının tedavisinde olumlu etkileri vardır.

• Düzenli bamya tohumu tüketmek reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarının önlenmesinde etkilidir.

• Yüksek lif içeriği ile uzun süre tokluk hissi verir ve zayıflamaya destek bir besindir.

• Yapılan bir deneyde bamya tohumu özleri farelere verilmiş ve kan akışlarında antioksidan, anti-stres etkisine sahip olduğuna dair kanıtlar bulunmuştur. Yani bamya tohumu stres ve depresyonu önlemede de etkili.

Bamya tohumu zayıflatıyor mu

Haberin Devamı

BAMYA TOHUMU NASIL KULLANILIR?

Bamya tohumu kahvesi: Bamya tohumunu öğütüp kavurduktan sonra Türk kahvesi gibi pişirip içebilirsiniz.

Suda bekleterek: Bamya tohumlarını sabaha kadar suda bekletip ardından kaynatarak suyunu içebilirsiniz.

Macun olarak: Bamya tohumlarını toz haline getirip bal ve zeytinyağı ile karıştırarak macun kıvamına getirip her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz.

Herhangi bir hastalığınız varsa, ilaç kullanıyorsanız, hamileyseniz ya da emziriyorsanız bamya tohumu ile ilgili mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL