Badem göz estetiği nedir, nasıl yapılır?

Güzellik algısı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bir yüze bakıldığında o yüzün güzel olduğunu düşünmemizi sağlayan en etkileyici yapılardan biri gözlerdir. Bakışlar kişinin iç dünyasını yansıtırken aynı zamanda karşıdaki kişiyi etkileyen en önemli yapıdır.

Haberin Devamı

Günümüzde güzel ve etkileyici görünebilmek adına göz çevresi estetiğini yakalayabilmek amaçlı birçok işlem yapılmaktadır. Badem göz estetiği ise bu işlemler içerisinde göz estetiğini tanımlarken günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir terim ve çekici gözlerin badem şekline benzetilmesi nedeniyle bu isimle popüler hale gelmiş bir göz çevresi estetiği işlemidir.

Aslında gözün doğal yapısı gereği dış kısım iç kısımdan yaklaşık 1-2 mm yukarıda olmalı ve bu kibar bir kıvrımla sağlanmalıdır. İç ve dış kantal bölgeler adını verdiğimiz bu alanların olumlu ya da olumsuz yer değişiklikleri ise bakışlarımızı ve göz çevresinin görünümünü tamamen etkilemektedir. Dış kantal tutunma alanı eğer olması gerekenden daha altta ve gözün beyaz kısmı fazlaca görünmekte ise bu durum kişinin çekicilikten uzak, olduğundan daha yaşlı ve yorgun bir ifadeye sahip olmasına neden olabilmektedir. Gözlerin pozisyonuna bağlı meydana gelen yorgun yüz görünümü düzeltmek için cerrahi ve cerrahi olmayan işlemler mevcuttur. Cerrahi olmayan işlemler göz çevresi botoksu, şakak bölgesi dolgusu, orta yüz dolgusu işlemleri ve ip askısı ile badem göz estetiği uygulamaları olarak sıralanabilir. Bu işlemler cerrahi işlemlere kıyasla etkinlikleri ve kalıcılıkları daha az olan göz çevresi estetiği işlemleridir. Badem göz estetiği olarak en geçerli yöntem ise cerrahi olarak gerçekleştirilen badem göz ameliyatı 'kantopeksi'dir.

Haberin Devamı

BADEM GÖZ ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Lokal anestezi altında yapılabilen bir ameliyat olan badem göz estetiği ameliyatı, gözün alt kısmında alt göz kapağının pozisyonunu sabit tutan göz kaslarının ve ihtiyaç olan hastalarda alt göz kapağında bulunan kıkırdağın pozisyonun değiştirilmesi ve göz küresine yapışık olan kemik zarına asılacak şekilde daha yukarı pozisyona taşınması işlemidir. Badem göz estetiği ameliyatı ortalama 45 dakika sürer. Ameliyat sonrasında göz çevresine yapıştırılan özel bantlar ile kişiler rahatlıkla duş alabilir ve gündelik yaşamlarına ameliyat gününün ertesinde dönebilirler. Badem göz estetiği ameliyatı sonrası yara yeri iyileşmesine göre dikişler ortalama 5. günde alınır ve izin yerleştirildiği bölge vücutta yara iyileşmesi açısından en iyi bölge olması nedeniyle herhangi bir iz kalmamaktadır. Badem göz estetiği sonrası morluk, şişlik gibi şikayetler çoğunlukla sınırlı derece olur ya da ortalama 3. günde genellikle kaybolmaktadır. Çekici bir bakış ve ifade kazanmak, badem göz estetiğine ihtiyacınız olup olmadığına karar vermek için plastik cerrahi uzmanınızdan randevu alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları