Ferin Batman
Ferin Batman
Ferin Batman

Baba olmak isteyenler hangi besinleri tüketmeli?

Baba adayları için 6 sağlıklı besin!

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme, tüm bedensel fonksiyonların devamı için gereklidir. Bu sebeple üreme sağlığı açısından da beslenme büyük önem taşır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman, baba olmak isteyen erkeklere bazı besinler hakkında tüyolar verdi.

Somon

Somon, en iyi omega 3 kaynağı balıklardan birisidir. Bu sayede LDL yani kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Uzun süreli enerji sağlar.

Domates

Domates, likopenin en iyi kaynaklarındandır. Likopen antioksidan bir karotenoid olup, prostat sağlığını koruduğu ve prostat kanserine karşı koruyucu olduğu saptanmıştır.

Süt ve yoğurt

Süt ve yoğurt kalsiyum ve potasyumdan zengindir. Her iki mineral de yüksek kan basıncını önlemeye yardımcı olur. Damar tıkanıklığı gelişme riskini azaltır.

Haberin Devamı

Beriler (Orman Meyveleri)

Antioksidan içerikleri oldukça yüksektir. Hangi tür beri tüketeceğiniz ise size kalmış; böğürtlen, yaban mersini ya da çilek olabilir. Tabii ki önemli olan mevsiminde tüketmeniz. Mevsiminde bulamıyorsanız sağlıklı kurutulmuş formlarını tercih edebilirsiniz. Damarlarınızı korumak ve plak oluşumunu önlemek için berileri ara öğünlerinizde yiyebilirsiniz.

Yulaf

Posa kaynağı olan yulaf sayesinde kolesterol ile savaşmak ve onu yenmek mümkün.

Kuru fasulye

Kan basıncını düşüren, kolesterolün yükselmesini engelleyen ve kan şekeri regülasyonu sağlayan kuru fasulyeyi baba olmak isteyenler beslenmesinde bulundurmalıdır.

Baba adaylarının dikkatine!

- Alkol tüketiminizi sınırlandırın.

- Kırmızı eti fazla tüketmeyin.

- Kilonuzu kontrol edin ve fazla kilolarınızdan kurtulun.

- Kan şekeri regülasyonunu bozacak besinlerden uzak durun.

- Düzenli egzersiz yapın.