GeriSağlık Aşk ve seks efsaneleri doğrulandı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşk ve seks efsaneleri doğrulandı!

Aşk ve seks efsaneleri doğrulandı!

Aşk ve seksle ilgili soruların doğrulanmış cevapları...

Aşk ve seksle ilgili soruların doğrulanmış cevapları...

Karşılıksız aşk var mı? Erkekler hareket eden her şeye bakar mı? Aşk bütçeye zarar mı? Bu soruların gerçek cevaplarını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz...

Kadınlar serseri ruhlu erkekleri çekici bulurlar!

Hem doğru hem de yanlış: Araştırmacılar bunun regl dönemine bağlı olarak değişiklik gösterdiğini belirtiyorlar. Doğurganlık döneminde serseri ruhlu erkekler tarafından baştan çıkarılmaya daha yatkın oluyorlar. Bunun dışındaki dönemde ise daha mantıklı ve hayat güvencesi yüksek erkeleri tercih ediyorlar. Dünyaya metelik vermeyen, özgün düşünce tarzına sahip, kolay ele avuca sığmayan, karizmatik erkekler çocuk yapmak için ki kadınlar çocuklarına her nedense bu tarz genleri aktarmak istiyorlar, maddi imkânı geniş ve düzenli yaşayan erkekleri ise aile babası olabilecekleri için seçiyorlar. Çelişki de işte bu olsa gerek!

Aşık olmak bütçeye zararlı!

Doğru: 2007 yılının şubat ayında Teksas Üniversitesi'nde yapılan bir ankete katılanların yüzde 29'u en çok harcamayı daha ilk randevuda yaptıklarını dile getirmişler. Giyim, sosyalleşmek, spor ve kişisel bakım için harcadıkları parayı ise kimi zaman mantıksızca tükettiklerini, ancak buna engel olamadıklarını da belirtmişler, işin ilginç yanı erkeklerin de âşık olduklarında en az kadınlar kadar savurgan oluşu! Hatta kişisel gelirlerini zorlamak pahasına... Randevular arttıkça harcamaların da arttığı bir gerçek! Doğallığı savunan birçok kadın da bu olumlu yaklaşımlarına rağmen kendilerine olan güvenlerini sürekli kılmak adına kesenin ağzını açıyor. Özetle; aşk kadın erkek her iki cinsi de tüketime itiyor!

Sadece insanlar aşk acısı çeker!

Doğru: İki canlı arasında kurulan aşk bağı sadece insanlara özgü... Jean Didier Vıncent bu konuda üç hormonun etkili olduğunu belirtiyor. Lipofiz, vazopresin ve oksitonin'de bulunan iki nöromodilatör kişilerin birbirine bağlanmasında büyük rol oynuyor. Bu durumda kedilerde, köpeklerde ya da kuşlarda yaşanmıyor. Sahibini kaybeden köpeğin üzüntüsü, eşini kaybeden penguenin yalnızlığı ya da arkadaşını kaybeden atın acısı beşeri aşktan ayrılıyor.

Âşık olduğumuzda gözümüz başkasını görmez!

Hem doğru hem de yanlış: Günümüzde bu genelleme hâlâ birçok kadın için geçerli! Oysa birçok erkek için de değil! İtalyan Sosyolog ve Gazeteci Francesco Alberoni'nin; Je t'aime. Tout Sur la Passion Amoureuse adlı kitabına göre kadınlar arzulanmaya, seçim yapmaya evet ya da hayır demeye alışıklar. Bir kadın âşıksa seçimini yapmış ve diğerlerinin elemiş demektir. Erkekte ise tam tersi bir düşünce vardır. Arar ve teklif eder. Âşık olur ama her kadında sevdiği kadından bir parça da bulabilir. Kısacası; başka kadınları yataklarına bizi onurlandırmak için alabilirler!

False