GeriSağlık Aşk, bağımlılık yapar mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşk, bağımlılık yapar mı?

Aşk, bağımlılık yapar mı?

Bilim adamları oturdu, aşkın bağımlılık yapıp yapmadığını araştırdı.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre aşk, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyormuş. Bilim adamları ayrılık acısı yaşayan insanlar üzerinde beyin faaliyetlerini gözlemleyen bir araştırma yaparak aşkın da bir tür bağımlılık olduğunu kanıtladı.

Aşk Acısı Çekenlere Küçük Tüyolar

- Ayrılığın ardından, “Ben asla, bir daha böyle bir aşk yaşayamayacağım!” diye düşünmeyin. Bu yalnızlığın tadını çıkarın, yaşamınızı renklendirin. İhmal ettiğiniz arkadaşlarınızın kıymetini bilin ve yeni arkadaşlar edinin.

- Tutkulu, gerçek bir aşktan sonra hemen yeni bir sevgili arayışı içine girmeyin. Çünkü eğer uzun süreli, gerçek bir aşk yaşadıysanız bu sizin için çok anlamsız bir hareket olacak ve daha da yıpranmanıza sebep olacaktır.

- Aşk acısının en büyük ilacı zaman! Yeni bir ilişkiye yelken açtığınızda asla yeni sevgilinizle eski sevgilinizi kıyaslamayın. Bu, yeni ilişkiye adaptasyon sürenizi yavaşlatır. Geçmişe dair tek düşünmeniz gereken, bir daha aynı hataları yapmamak olmalıdır.

- Her şey hayalinizdeki gibi olmayabilir, kendinizi iyi ilişki için şartlamayın sadece pozitif düşünmeye çalışın. Akışına bırakın, kontrolcü olmayın.

- Kendi kıymetinizi bilin. Sizce bu sebeplerden sağlığınızdan olmaya değer mi? Bu, sadece sizin başınıza gelmedi, yalnız olduğunuzu düşünmeyin.

- Aşk acınızı tek başınıza atlatamıyorsanız, bir psikologdan yardım alarak hayatınızı biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

Hazırlayan: Nilay Uzun

False