GeriSağlık Armut ye, sağlığını koru
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armut ye, sağlığını koru

Armut ye, sağlığını koru

Armut tüketmenin ne gibi yararları var biliyor musunuz?

Armutun antioksidan özelliği olan karotenler, flavanodiler, fitosterollerden, posadan, C vitamininden, K vitamininden ve bakırdan zengin bir meyve olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Murat Baş, adım adım armutun faydalarını açıkladı.

Hipoalerjenik bir meyve

Armut diğer birçok meyveye göre özellikle bebekler için alerjenitesi en düşük meyvelerden biridir ve bebek beslenmesi için güvenlidir.

VİTAMİN AÇISINDAN ZENGİN ARMUT VE BADEM, BU ENFES TATLIDA BULUŞTU. TARÇINLI VE BADEMLİ ARMUT TATLISI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Antioksidan olarak yararları

Armut, içerdiği C vitamini ve bakır sayesinde iyi bir antioksidan meyvedir. Bakır, serbest radikallere karşı hücrelerin savaşında yer alan birçok enzimin yapısında bulunan bir mineraldir.

Barsak sağlığına etkileri

Armut, içerdiği posa ile barsakları kansere neden olan kimyasal bileşiklere karşı korur. Yine içerdiği bakırın kansere karşı koruyucu mekanizmalarda görev yapan enzimlerin yapısında olmasından dolayı, armutun kolon kanserine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir.

Kardiyovasküler sağlığa faydaları

Armutun kalp ve damar sağlığına olan katkısı hem C vitamini içeriği hem de içerdiği antioksidan bileşiklerle ilişkilidir. Yaklaşık 35.000 civarında menopoza girmiş kadın üzerinde yapılan bir çalışmada armut gibi meyvelere beslenmelerinde yer veren kadınlarda kalp sağlığının daha iyi düzeyde olduğu belirlenmiştir. Armut, içerdiği potasyum sayesinde de hipertansiyondan koruyucu etki sağlar. 

False