Abdulkadir Göksel
Abdulkadir Göksel
Abdulkadir Göksel

Ameliyat öncesi burun kişiye özel tasarlanıyor

Estetikte yeni tekniklerle iyileşme süresi de çok daha hızlı!

Haberin Devamı

Burun ameliyatı sonrası şişlik ve morlukların son derece az görülmesi ve çok hızlı bir şekilde günlük yaşama dönüşün gerçekleşmesi rinoplastinin günümüzdeki popülerliğinin altında yatan kilit etkenlerdendir. Bu konuda en önemli yeniliklerden biri yeni teknolojik aletlerin (bıçak vs.) kemikleri yüksek frekanslı dalgalar yardımıyla hareket ettirerek burnu kemiğe zarar vermeyerek şekillendirmekte kullanılabilmesidir. Ayrıca yeni nesil alet ve cihazlarla çevre dokuya bile zarar vermeden kemiğe müdahalede bulunulabiliyor ve kıkırdak üzerinde inceltme, şekillendirme gibi eskiden mümkün olmayan işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Yeni tekniklerle iyileşme süresi daha hızlı

Günümüzde yeni tekniklerle iyileşme süresi ve ameliyat sonrası morluklar gibi yan etkiler de kayda değer oranda azaltılabiliyor. Bunu sağlamakta kullanılan en göze çarpıcı teknik, hastanın kendi kanının organik yapıştırıcı olarak kullanılmasıdır. Bu teknikle yapılan lif ve doku yapıştırıcısı yarayı kapatmak için kullanılarak ameliyat sonrası şişme ve gözaltı morarmaları minimum seviyeye indirilir. Ayrıca bu madde açık burun ameliyatında meydana gelen yara izinin azaltılmasında önemli etkide bulunur.

Haberin Devamı

Burnun şekli sonradan bozulmuyor

İnsanların rinoplastiyi tercih etmelerindeki bir diğer etmen ise eskinin aksine günümüzde yapılan burunların zamanla deforme olmaması. Önceki senelerde eski tekniklerle yapılan burunlar ameliyat sonrası ilk 5 yıl içinde şekil bozukluğuna uğrayabiliyordu. Modern rinoplastide ise yapısal destekle sonuçların uzun ömürlülüğü ön plana çıkmıştır. Bunu sağlarken de kullanılan başlıca yöntem buruna farklı dokulardan kıkırdak nakli yapılmasıdır. Biz genelde cumba denen, kulağın üst kısmında iki geniş kıvrımın arasında kalan bölgeden bir miktar kıkırdak alarak buruna naklederiz ve böylece burunda sonuçların devamlılığı için ihtiyaç duyulan destek sağlanmış olur. Üstelik bu işlem sonucunda kulakta fark edilir hiçbir değişim meydana gelmiyor.

Açık ve kapalı burun ameliyatları

Açık ve kapalı teknik olarak iki ayrı şekilde yapılan burun estetiği ameliyatlarında; açık rinoplasti tekniğiyle burun kıkırdak ve kemik yapılarını daha ayrıntılı şekillendirebiliyoruz. Özellikle burun ucunda problem olan kişilerde açık teknik burun ameliyatı tavsiye ediliyor.
Kapalı teknik rinoplastideyse burnu şekillendirirken tüm kesiler burnun içinde kalacak şekilde işlem yapıldığı için burunda dıştan görünen bir iz kalmaz. Fakat bu teknik burnunda ciddi bir şekil bozukluğu olmayanlara tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Burun kişiye özel tasarlanıyor

Burun estetiği kişiye özel tasarlanan operasyonlardır. En uygun ve en doğru yöntem, en ileri teknoloji kullanılarak uygulanıyor, hastanın en kısa süre içinde hayal ettiği buruna kavuşması sağlanıyor.