GeriSağlık Alışkanlık mı, ilgisizlik mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alışkanlık mı, ilgisizlik mi?

Alışkanlık mı, ilgisizlik mi?

İlişkinizde ters giden şey nedir?

İlişkinizde ters giden bir şeyler var ama bu bir alışkanlıktan mı kaynaklanıyor yoksa ilgisizlik mi baş gösterdi bir türlü bilemiyorsunuz. İlişki Koçu Cansu Yağız, ikisi arasındaki farkı merak edenler için anlattı.

Her ilişkide tutkunun en yüksek seviyede olduğu daha sonraları yerini daha dingin, daha oturmuş bir sevgi ve güvene bıraktığı zamanlar vardır. Alışkanlık ve ilgisizliği ayırmak çok kolaydır. Alışkanlık ilişkinin rutinin de yaşamaktır ve aslında huzurlu bir dönemdir, taraflar birbirini tanır, isteklerini ve karşıtlıklarını bilir. Küçük heyecanlar ve keyifli zamanlarla süslendiğinde bu süreç gerçek bir bağlanmaya dönüşür.

İlgisizlik ve ilişkiden kopmak ise bambaşka bir durumdur. Taraflardan biri ya da her ikisi artık ilişkiden keyif almaz haldedir, ilişkinin rutininden kaçmak, birlikte zaman geçirmek istememek, başka planları tercih etmek eğilimindedir.

İlgisiz tarafın en önemli belirtisi, ihtiyaçların ve önem sırasının değişmiş olmasıdır. Böyle durumlarda en doğru davranış ilgisiz tarafı kendisiyle bırakarak, tamamen kendi hayatımıza odaklanmak olacaktır. İlişkilerde bireyler kendilerine ait hayatlarını muhafaza ederlerse, hiçbir ilgisizlik, terk edilme ya da haksızlığa uğrama -ki hayatın içinde hepsi var- onları derinden etkilemeden, bir travmaya dönüşmeden yeni hayatlarına devam edebilirler. 

False