Aldatılan erkeğin kılavuzu

Erkekler ne kadar güçlü görünseler de aldatılmak, kadınlar için olduğu gibi erkekler için de bir yıkım oluyor.

Haberin Devamı

Aldatılma hep kadınların başına gelen bir felaket gibi görülüyor. Evet, toplumun verdiği ayrıcalıkla erkeklerin daha çok aldatıyor olduğu bir gerçek ama öte yandan aldatılan erkeklerin sayısı da azımsanacak kadar az değil. Modern dünyanın hızlı değişimi sonucunda kadınların, erkeğe bağımlı olan evinin kadını rolünden çıkararak toplumsal yaşam içinde daha fazla yer almaya ve ekonomik güç elde ederek bireyselleşmeye başlaması ile birlikte aldatılan erkeklerin sayısı da artmaya başladı.


GURUR, UTANÇ VE KISKANÇLIK...

Erkekler ne kadar güçlü görünseler de aldatılmak, kadınlar için olduğu gibi erkekler için de bir yıkım oluyor. Üstelik aldatılmış olmayı erkekler kadınlardan daha fazla gurur meselesi yapıyorlar ve aldatılmaktan dolayı çok derin bir utanç ve aşağılanma hissediyorlar. Ayrıca, kadını sahip oldukları bir şey gibi düşündükleri için aldatılmayı da sahip olduklarının elinden alınması olarak görmeleri nedeniyle yaşadıkları kaybetme duygusu yüzünden öfkelenmenin yanında çok da acı çekiyorlar. Aldatılan bir erkeğin yaşadığı belki de en yoğun ve en kalıcı duygu, kendi yerini alan erkeği kıskanması ve onunla kendini kıyaslaması oluyor. Gurur, utanç ve kıskançlık, aldatılan erkeği adeta Bermuda Şeytan Üçgeni gibi çevreliyor. Bu yoğun duyguların yarattığı büyük öfke fırtınasına kapılarak kendini ne yapacağını bilmez bir halde ya da istemediği şeyler yaparken bulabiliyor.

Haberin Devamı

Aldatılan erkeğin kılavuzu

PEKİ AMA NE YAPMALI?

Eşinizin sizi aldattığını öğrendiniz. Kan beyninize sıçradı, öfkeden çılgına döndünüz. Düşüncelerinizi toplayamıyor, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. O halde, bu durumdan çıkmanız için size kılavuzluk edebilecek önerilere bakmanızda fayda olabilir...


1- ÖFKENİZİ KONTROL EDİN...

 Aldatılan erkeğin kılavuzu 

Üzerinizdeki ilk şok dalgasının geçmesi için bir süre bekleyin ve serinkanlı olun. Vereceğiniz ani tepkiler ve öfkeli davranışlarınız durumu kötüleştirmekten öteye geçmeyecektir. Aldatılmayı size yönelik kasıtlı bir eylem olarak değil, eşinizin mevcut koşulları dâhilinde yaptığı ve hiç bir koşulda hak etmediğiniz yanlış bir tercihin sonucu olarak görün.

Haberin Devamı

2- GERÇEĞİ KABUL EDİN...

 Aldatılan erkeğin kılavuzu 

“Beni nasıl aldatır?”sorusuna değil, “Beni neden aldattı?” sorusuna ve cevabına odaklanın.Eşinize kendini ifade etmesi için fırsat vererek sizi neden aldattığını anlamaya çalışın. Genellikle kadınlar cinsel isteklerinin ya da bir gecelik ilişkilerin peşinden gitmezler. Eşinizin duygusal ihtiyaçlarının yeterince karşılanamamasının en önemli neden olabileceğini göz ardı etmeyin ve bu konudaki kendi payınıza odaklanın. 


3- İLİŞKİNİZİ SORGULAYIN...

 Aldatılan erkeğin kılavuzu 

Eşinizle birlikte ilişkinizi gözden geçirerek sorgulayın. Yaşadığınız sorunları, rahatsızlıkları ve hissettiğiniz eksiklikleri birbirinize açık ve dürüst bir şekilde ve birbirinizi suçlamadan anlatın. Sonra da bu sorunlarla ilgili olarak kendi kendinizi sorgulayın ve bunu yaparken objektif olmaya çalışın. Eşinizi, kendinizi ve hayatı olduğu gibi kabullenin ve sevin. Unutmayın olgun sevgiyi, eşinize göstereceğiniz dikkat, onu koşulsuzca kabul edebilme, güzel davranışlarını taktir etme, gerektiğinde onamerhametinizi sunmanızve ona kendi gibi olmakta özgürlük tanımanız üzerinde inşa edilebilirsiniz. Sevgi bu beş temel niteliğin bağlamı ve bu beş temel niteliği göstermeye olan bağlılıktır. Bu bağlılık, sadakatsizliğin açtığı yaralara merhem olacaktır.

Haberin Devamı

4- GELECEĞE BAKIN...

 Aldatılan erkeğin kılavuzu 

Geçmişe saplanıp kalmayın. Yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak edindiğiniz deneyimlerle yeni bir başlangıç yapabileceğinizi düşünün. Geçmişe bir sünger çekerek her şeye sıfırdan başlamak için bir şansınız olduğunu hiç unutmayın.


5- SON KARARI HEMEN VERMEYİN...

 Aldatılan erkeğin kılavuzu 

Yaşanalar yeniyken, sıcağı sıcağına vereceğiniz kararlardan daha sonra pişmanlık duyabilirsiniz. Bu nedenle,ilişkinizdeki sorunların aşılıp aşılamayacağına ve en önemlisi bunu yapmak isteyip istemediğinize karar vermeden önce, köprüden önceki son çıkış olarak evlilik ve ilişki terapisi almak üzere mutlaka bir evlilik terapistine başvurun...


6-KENDİNİZİ SEKS YAPMAYA VE ERKEKLİĞİNİZİ İSPAT ETMEYE ZORLAMAYIN...

 Aldatılan erkeğin kılavuzu 

Aldatma sonrası cinsel yaşamda çeşitli zorluklarla ve seks yapmaya zorlanmışlık hissiyle karşılaşabilirsiniz. Ancak aldatılma sonrası erkeklerin cinselliğe devam etmesi, özgüvenlerini kazanmak ve kaybetmekten korkmalarının bir göstergesidir. Bu nedenle hem kendinize hem de karınıza erkekliğinizi daha fazla seks yaparak kanıtlamaya çalıştığınızda, yani kendinizi zorlayarak cinsellik yaşamaya devam ettiğinizde duygusal olarak kendinizle ve yoğun duygularınızla çatışırsınız. Bu süreçte kendinizi seks yapmaya zorlamak yerine romantizme ağırlık vermenizde ve gerçekten istemediğiniz sürece cinsellik yaşamamanız gerektiğiniz hatırlamanızda fayda var. Çünkü siz iyi bir eş ve iyi bir seks partneri olsanız bile karınızın sizi aldatması onun seçimidir, onun dramıdır ve cinsel sorununuz olduğunun bir  göstergesi değildir. 

Yazarın Tüm Yazıları