Akşam yemeği sonrası atıştırma isteği nasıl geçer?

Akşam yemeğinden sonra uyuyana kadar sürekli bir şeyler atıştırma isteğiniz mi var? Hem atıştırmaları yapıp hem de bu durumdan mutsuzsanız bu durumu düzeltmeniz için neler yapabilirsiniz?

Haberin Devamı

ARA ÖĞÜNE ÖNEM VERİN!

Burada ilk dikkat edilmesi gereken akşam yemeğinden 2,5-3 saat önce ara öğün yapmalısınız. Bu ara öğün mini bir kahvaltı gibi olmalıdır. Hem sağlıklı karbonhidrat hem de protein içermelidir. Örnek olarak 2 adet kepekli grisini ile 2 dilim peynir veya 1 kase yarım yağlı yoğurt ile 1 porsiyon mevsim meyve veya 1 fincan sütlü kahve ile 2 adet kuru kayısı /hurma seçeneklerinden istediğinizi tüketebilirsiniz. Aktif olarak hareketli bir iş yapıyorsanız beyaz peynirli ve domates ile yapılmış kepekli tost tüketebilirsiniz.

Unutmayın, ikindi ara öğünü akşam atıştıranlar için kurtarıcı bir ara öğündür.

ANA ÖĞÜNLERİ DÜZENLİ OLARAK YAPIN

Kahvaltı veya öğle yemeğini atladığınız da kan şekerinizde dalgalanmalar olur. Bu yüzden akşam yemeğinden sonra sık sık atıştırma hissi yaşıyorsanız mutlaka düzenli olarak ana öğünlerinizi yapmanız gerekir.

SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Yetersiz su tükettiğiniz de hem metabolizma hızınız yavaşlar hem de akşam yemek sonrası atıştırma hissi hissedebilirsiniz. Çünkü susuzluk hissi ile açlık hissinizi karıştırıyor olabilirsiniz. Su tüketiminiz artıkça akşam atıştırma isteğiniz azalacaktır.

Tüm bunları yaptınız halde atıştırma isteğiniz azalmadı ve hala aç hissediyorsanız mutlaka hekiminize gidip gerekli kan tahlillerinizi yaptırmanız gerekir.

DÜŞÜK KALORİLİ ATIŞTIRMALAR

Şimdi ise açlık hissiniz yok ama arkadaşlarınızla beraber vakit geçirirken veya film izlerken bir şeyler tüketmek istiyorsanız da kilo aldırmayan sağlıklı düşük kalorili atıştırmalar önereceğim:

Akşam çayının veya kahvenin yanında örneğin 10 adet badem / fındık + 2-3 adet kuru meyve veya ev yapımı yulaflı az yağlı 2 adet kurabiye veya 3 adet kuru meyveli diyet bisküvisi olabilir.

Akşam yemeği sonrası atıştırma isteği nasıl geçer

1 su bardağı kefir / yoğurt ile çilek veya istediğiniz mevsim meyvesi ile smoothie. İsteğe bağlı bu smoothie buz kalıbına koyup dondurabilirsiniz.

Akşam yemeği sonrası atıştırma isteği nasıl geçer

Akşam yemeğinden sonra kafeinden yardım alabilirsiniz. 1 fincan süt ile yapılmış kahveyi tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği sonrası atıştırma isteği nasıl geçer

Tatlı bir baharat olan tarçını kullanabilirsiniz. 1 fincan ılık süte 1 çay kaşığı tarçın ekleyerek tarçınlı süt tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği sonrası atıştırma isteği nasıl geçer

Havuç ve salatalığı ince ince doğrayarak keyifli ve düşük kalorili bir sebze tabağı yapabilirsiniz.

Akşam yemeği sonrası atıştırma isteği nasıl geçer

Çekirdeği mümkün oldukça akşamları tüketmeyin. Kabak çekirdeği de olsa hepsi yağ içerdiği için kalorilidir. Eğer çekirdek tüketmek isterseniz, 1 avuç çekirdeği geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları