GeriSağlık Akciğer kanseri evreleri yaşam süresi ve tedavisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akciğer kanseri evreleri yaşam süresi ve tedavisi

Akciğer kanseri evreleri yaşam süresi ve tedavisi

Akciğer kanseri evreleri yaşam süresi ne kadardır? Akciğer kanserinin evreleri tedaviyi nasıl etkiler? Tütün ve tütün ürünlerinin riski artırdığı akciğer kanserinin evrelerine göre tedavi yöntemleri nelerdir?

En yaygın görülen hastalıklardan ve en yaygın kanser türlerinden biri olan akciğer kanseri evre evre kendini göstermekte ve tedavi yöntemleri bu evreye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımı ile hafızalara kazınan akciğer kanseri evreleri akciğer kanseri tedavisini etkilediğinden risk faktörlerini bilmek ve erken teşhis büyük önem taşımaktadır.

Yeşilay verilerine göre dünyada her yıl 6 milyon kişi sigara sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Bu sayı her 10 saniyede bir kişinin sigaradan ölmesi demektir.

Akciğer kanseri hastalarının büyük bölümü sigara bağımlısı olsa da hiç sigara içmeyen bir kişi de akciğer kanseri olabilir. Pasif içicilik de yine akciğer kanseri riskini büyük oranda artıran bir durumdur.

Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Hürriyet Aile Uzmana Sor programına konuk olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem Tokmak, akciğer kanseri evreleri ile ilgili Gizem Aydoğan’ın sorularını yanıtladı.

           

False