GeriSağlık Aile hekimleri bilgilendiriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aile hekimleri bilgilendiriyor

Aile hekimleri bilgilendiriyor

Aile Hekimleri yaşadığımız hastalıklar ve rahatsızlıklarda ilk başvurduğumuz doktorlar. Ancak Aile hekimlerinin görevlerini yapabilmeleri için vatandaşların da üzerine düşenler ve dikkat etmesi gereken hususlar var. AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen bu noktaların altını çiziyor. İşte madde madde bu önemli noktalar...

1- Sağlık çalışanı bir isteğinize hayır diyorsa bu sizin iyiliğiniz içindir. Şiddete başvurmayın. Dinlemeyi deneyin.

2- Aşı, temiz hava, temiz su sağlıklı beslenme kadar gereklidir. Aşılarınızı yaptırın.

3- Koruyucu hekimlik için başvurunuz çok önemlidir. Aile hekiminizle tanışın.

4- Sağlıklı geleceğimiz için takipler çok önemlidir. Gebe kaldığınızda aile hekiminize bilgi verin.

5- Bebeklerimizin sağlıklı büyümesi için tarama testleri çok önemlidir. Bebeğinizden topuk kanı alınmasını için aile hekiminize başvurun.

6- Bebeklerimiz ve çocuklarımız aşı olmadığında bulaşıcı hastalıktan ölme riskleri artmaktadır. Bebeklik ve çocukluk dönemi aşılarını yaptırın.

7- İzlemler sağlığımızın korunmasında önemlidir. Her yaş grubuna özgün izlemler farklıdır. İzlemleriniz için aile hekiminize başvurun.

8- Erken teşhis önemlidir. Yaş grupları ve cinsiyete özgü kanser taramaları yapılması önemlidir. Bilgi almak için aile hekiminize danışın.

9- Yaşlı sağlığı önemlidir. Doğru bilgilerle, sağlıklı yaşlanma için aile hekiminize danışın.

10- Diyabet, hipertansiyon, koroner arter hastalıkları, KOAH gibi kronik hastalıklar takiplerle kontrol altına alınabilir. Bilinçli ilaç kullanımı ve takipleriniz için aile hekiminizden bilgi alın.

11- Sağlığınızın korunması öncelikle sizin görevinizdir. Beslenmenize ve fiziksel aktivitelerinize özen gösterin. Bilgi almak için aile hekiminize danışın.

12- Aile hekiminin asıl görevi koruyucu hekimliktir. Alternatif tıp vb. tanımlarla başkalarının önerdiği sözde sağlığı koruyucu yöntemler yerine doğru bilgi almak için aile hekiminize danışın. 

13- Rapor hak değildir. Gerek istirahat raporları gerek sağlık raporları mevzuata uygun şekilde verilir. En doğru bilgiyi aile hekimizden alabilirsiniz.

14- Aile hekiminiz ve aile sağlığı çalışanınız sizin en yakın ve en güvenilir sağlık bilgisi alabileceğiniz kişilerdir. Bu konuda en ağır ve en uzun eğitimleri almış birer sağlık profesyonelidir. Hakettiği saygı ve özeni gösteriniz.

False