Ağrısız implant mümkün mü?

Evet. Ağrısız acısız implant mümkün. İmplant, kötü deneyim yaşamış hastaların abartarak anlattığı gibi korkutucu ve zor bir tedavi değildir. Hatta, basit bir diş çekiminden daha kolaydır. Bir implantın ağız içine yerleştirilme süresi 6 dakikadır. Diş dolgusunda kullanılan anestezi kullanılır ve tamamen ağrısız bir işlemdir. Diş çekimi ile kıyaslandığında daha kolay bir işlemdir.

Haberin Devamı

KEMİK YETERSİZLİĞİNDE BİLE UYGULANABİLİR

İmplantın başarısı, kemiğin kalitesiyle doğru orantılıdır. Gelişen teknoloji ile artık kemik yetersizliğinde bile, cerrahi sırasında kemik tozu eklenmesi ve üzerine implant yerleştirilmesi mümkün hale gelmiştir. Volumetrik tomografi yöntemiyle, kemik yapısının zorladığı birçok durumda bile implant başarısı sağlanabilmektedir. Kemik durumuna göre implant yerleştirildikten 1 veya birkaç hafta sonra üst yapı tamamlanarak diş kullanılabilir hale getirilebilir.

DİŞ ÇEKİMİNDEN SONRA BOŞLUKLAR HEMEN KAPATILMALI

Eğer diş çekimi sonrası boşluk oluştuysa, implantın bu boşluğu en kısa zamanda kapatması önerilir. Çünkü diş çekimi sonrası bölgede bulunan kemik, yavaş yavaş erimeye başlar ve bu durum büyük bir kemik çöküntüsüne yol açabilir. Ancak implant yerleştirilmesi, bu yıkımı durdurur ve kemiğin sağlıklı kalmasını sağlar. Diş çekimi sonrası implant tedavisinin çok uzun süre geçmeden uygulanması, tedavinin kalitesini artırır ve maliyetini düşürür.

HERKESE UYGULANIR MI?

İmplant, radyoterapi görenler özel kemik hastalığı olanların dışında herkese uygulanabilir. Diabet hastalarında, şeker oranına bakılmaksızın HgA1C testi yapıldıktan sonra; kalp hastalarında, antibiyotik profilaksisi yapılarak implant uygulaması yapılabilir. Ağız ve çene gelişimi gerçekleşmiş olan gençlere, kemik kalitesi uygun olan yaşlılara, implant, kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları