A, E ve C vitaminleriyle güneşli günlere merhaba deyin!

Bütün yıl boyunca özlediğimiz günler neredeyse geldi. Suya girmek, yüzmek, dalgaların sesini dinlemek, özgür ve hafif giyinmek, açık havada olmak, gökyüzünü hissetmek, sohbetler, eğlenceler…

Haberin Devamı

Ultraviyole ışınlarının büyük kısmı (%60-80 oranında) bulutlardan geçerek cilde ulaşır. Ve UV ışınları suyun en az 30 santim altına kadar iner.

GÜNEŞ RUHEN İÇİNİZİ ISITIRKEN DIŞINIZI DA KIRIŞTIRMASIN!

Güneş yüzümüzün kırışmasına neden olurken, iç organlardaki yansımaları hastalıklarla ve erken yaşlanmayla kendini gösterir. Kulağımızın arkası, başımızda güneşle karşılaşmayan biricik yerimizdir. Bu nedenle yüz cildimizin en bozulmamış, orijinal halini incelemek gerektiğinde orayı referans alırız. Vücudumuzun güneş görmeyen yerlerinde kırışıklıktan bahsedemeyiz. Sarkmalar veya başka cilt sorunları olabilir ama kırışıklık çizgileri yoktur. Çünkü kırışıklıkların nedeni güneş hasarlarıdır.

SERBEST RADİKALLERİN ARTIŞINDA GÜNEŞİN ROLÜ

Güneş ışınları vücudumuzdaki serbest radikalleri arttıran en önemli etkenlerden biridir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ve tüm hastalıklara davetiye çıkması anlamına gelir.Derimiz, beynimiz, dolaşım sistemi, kalbimiz, kanser türleri ve aklınıza gelebilecek her türlü yaşamsal işlev tehlike altına girer.

Haberin Devamı

GÜNEŞTEN KORUMA FAKTÖRÜ İÇEREN KREMLER YETERLİ MİDİR?

Uzun yıllardır cildimizi güneşten korumak için SPF (Sun protection factor yani güneşten koruma faktörü) adı verilen ürünleri öneriyoruz. Bunlar gerçekten yararlıdır. Bazı araştırmalara göre bu ürünler cildi yanıklardan ve yaşlanmaktan kısmen korumakla birlikte, serbest radikallerin bağışıklık sistemimizi zayıflatmasını önleyemiyor. Bağışıklık sistemimizi koruyabilecek en etkili destek antioksidanlardır. Bu nedenle güneş yükseldikçe antioksidanların sağlığımız için önemi artar. Doğal gıdalardan azami ölçüde yararlanmalıyız.

"GENÇLİK VİTAMİNİ’’ C VİTAMİNİ

C Vitamini kesinlikle direncinizi geliştirir ve tahribatı onarır. Derinizdeki kollajen miktarını, kanser hücreleri ile savaşan T-lenfositlerini arttırır. Yemeklerden yarım saat kadar önce, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez 500 mg’lık C vitamini alın. Tabii bol su ile. Çünkü C vitamini suda çözülür. Bu dozu tatilde 2000 mg’a kadar çıkarabilirsiniz. Ama daha fazlası ters etkiye yol açar.

YAĞDA ÇÖZÜNEN, E VİTAMİNİ

E vitaminini yemek yerken kullanın. Çünkü bu vitamin yağda çözünür. Günlük ideal doz 400 IU’dur. Bazı doktorlar 800 IU’ya kadar çıkılmasını önerirler. 400 IU ideal olanıdır.

Haberin Devamı

A VİTAMİNİ

Akneli veya güneşten hasar görmüş ciltlere A vitamini tedavisi uygulanır. Güneşten gelen ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitaminin azalmasına yol açar. Aynı zamanda cildin kalınlaşması, kabalaşması ve kırışması artar. Sonuçta kanser riski yükselir. A vitamini için günlük doz, 5000 IU.dur. Yemeklerle birlikte alınması daha yararlıdır. 

Yazarın Tüm Yazıları