GeriSağlık 5 su firması hakkında yeni karar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

5 su firması hakkında yeni karar

5 su firması hakkında yeni karar

Damacana sularda yaşanan son gelişme!

İstanbul'da üretimleri durdurulan 5 su firmasından 4'üne, yeni numunelerinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun bulunması nedeniyle üretim izni verildiği bildirildi. Diğer firma ise faaliyetlerinden geçici olarak men edildi.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte üretim yapan Alps Su, Buzada, Erpınar ve Kervansaray markalarının 24 Temmuz ve Yalı Su'dan 25 Temmuz'da alınan numunelerinin, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun bulunmaması nedeniyle üretimlerinin durdurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, üretim tesisinde yapılması gereken çalışmalar konusunda da bilgilendirilen firmaların, gerekli çalışmaları yaptıkları ve yeniden numune çalışması taleplerini müdürlüğe ilettikleri vurgulandı.

Buzada men edildi

Bu 5 firmanın üretim tesislerinden 30-31 Temmuz'da alınan ikinci numunelerin, İstanbul Zeytinburnu Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda analiz edildiği belirtilen açıklamada, şu görüşler kaydedildi:

“Analizler sonunda Alps Su, Erpınar, Kervansaray ve Yalı Su markalarına ait numuneler İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun bulunmuş ve üretim izin verilmiştir. Alınan ikinci numunelerin analiz sonuçları yönetmeliğe uygun bulunmayan Buzada markası, faaliyetten men edilmiştir. Söz konusu markanın tüm üretim sürecini gözden geçirerek müdürlüğümüze başvurması halinde, yeni analizler yapılarak üretime devam edip etmeyeceği yönetmelik çerçevesinde tekrar değerlendirilecektir.”

Konya'da üretimleri durdurulan 2 su firmasına da izin çıktı

Konya'da üretimleri durdurulan 2 su firmasına, yeni numunelerin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun bulunması nedeniyle üretim izni verildiği bildirildi.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Saltuk Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ildeki mevcut içme ve kullanma suyu şebekeleri ile su dolum tesislerinin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce denetlendiğini belirtti.

Konya'da faaliyet gösteren İvriz ve Beysu işletmelerinde 25 Temmuz'da yapılan denetim sonucu uygunsuzluk tespit edildiğini ve faaliyetlerinin durdurulduğunu anımsatan Saltuk, şunları kaydetti:

“Her iki işletme damacana suyu dolumu yapmamaları hususunda uyarılarak, damacana suyu dolum üniteleri durdurulmuştu. Bu çerçevede işletme yetkililerinin gerekli tedbirleri aldıkları ve yeniden numune alınması yönündeki yazılı talepleri üzerine her iki işletmenin damacana dolum bölümlerinden alınan numuneler Konya Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda incelendi. Analizlerin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olması üzerine her iki markanın damacana suyu üretimi yapmalarına izin verildi.”

Saltuk, işletmelerin işletme şartları ve yönetmeliğe uygunluğu yönünden daha etkin şekilde denetleneceğini ifade etti.

A.A 

False