GeriSağlık 4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık

4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık

Dondurma, bu atıştırmalıkların başında geliyor.

Yazın gelmesiyle yapılan ağır diyetler sıcak havanın da etkisiyle kişilerde tatlı ya da atıştırmalık ihtiyacının artmasına neden olabilir. Bu dönemde, kilo almamak ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek yaz bittikten sonra kişilerin hem kendilerini iyi hissederek kışa girmelerine hem de sağlıklı bir yaz geçirmelerine yardımcı olacaktır.

4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık


Dondurma: Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmalar, dengeli tüketildiklerinde yağlanmaya ve kilo alımına sebebiyet vermeyen masum atıştırmalıkların başında gelir. Günlük öğünlerimizin içerisinden ara öğün olarak tükettiğimiz meyve, süt ya da yoğurt gibi besinleri çıkartıp dondurmaları ara öğünlerimizin yerine koyarak sağlıkla tüketebiliriz. Özellikle üzerine dökülen çikolata sosu ya da fıstık benzeri soslar kullanılmadan, meyve aromalı ya da sade dondurmalar diyet ve zayıflama reçetelerinde günlük öğünün içerisinde yer alabilir. Günlük olarak en fazla 3 top dondurma tüketilmelidir, daha fazla yendiğinde yağlanmaya neden olur ve kişilerin zayıflama reçetelerinin de bozulmasına sebebiyet verebilir. Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmalar, porsiyonlu tüketildiğinde kalsiyum ve D vitamini grubu içerdiğinden cilt sağlığı ve kemik sağlığına da iyi gelecektir. Dondurma ayrıca gebe ya da emziren annelerin de sıklıkla tercih edebilecekleri ara öğünler sınıfında yer alır.

4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık


Kuruyemişler: Özellikle içerdiği pek çok mineral ve hastalıkları önleyici etkileri ile sağlıklı beslenme listelerinin içerisinde yerlerini alırlar. İçerdikleri yağ oranları nedeni ile fazla tüketildiğinde sağlıklı atıştırmalıktan ziyade kilo alma ve koruyamama gibi sorunlara da neden olabilirler. Günde 1 avuç kadar karışık kuruyemiş (fındık, fıstık vb.) ve yanında alınan kuru meyveler bu konuda bize yardımcı olacaktır. Kuruyemişler içerdikleri omega 3 oranları sayesinde göz ve beyin sağlığı için değerlidir. Önemli olan bu besinleri, kavrulmamış ya da kızartılmamış şekilde tüketmektir. Kavrulmuş ya da kızartılmış kuruyemişlerin yağ oranları fazladır.


Kuru meyveler: Kuru meyveler sağlıklı bir atıştırmalık olarak yaz aylarında rahatça yanımızda taşıyabileceğimiz bir atıştırmalıktır. Fazla tüketildiklerinde yüksek şeker içerikleri nedeni ile vücutta yağlanmaya neden olabilirler. Günde 1 avucu geçmeyen kuru meyve tüketimi yeterli olacaktır ancak kuru incir, kuru kayısı gibi şeker içeriği daha yüksek olan atıştırmalıklar en fazla 1 ya da 2 adet tüketilmesi gerekenler grubuna girer.

4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık


Yulaflı kurabiyeler ya da yulaflı atıştırmalıklar: Özellikle yaz aylarında tokluk hissinin sağlanması için kişilerin kilo almaması ya da zayıflamalarına yardımcı olabilecek atıştırmalıklar arasında yer alırlar. Evde rahatlıkla hazırlanabilecek bu yulaflı tarifler her mevsim tüketilebilecek vazgeçilmez atıştırmalıklar arasında yerini alır. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir su bardağı süt, tarçın ve kuru meyvelerle fırınlanarak yapılan yulaflı kurabiyeler belirli miktarlarda tüketildiğinde kilo aldırmaz hatta zayıflamaya bile yardımcı olur. Aynı zamanda kilo korumak ve dengelemek isteyen bireyler için de bu atıştırmalıklar iyi bir alternatiftir. 

4 mevsim tüketilebilecek 4 sağlıklı atıştırmalık

False