GeriSağlık 35 ile 50 yaş arası doktorlar revaçta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

35 ile 50 yaş arası doktorlar revaçta

35 ile 50 yaş arası doktorlar revaçta

Hastaların tercihi bu yönde! İşte ilginç araştırmanın ayrıntıları...

Hastaların, doktorlarına olan güvenleri üzerine gerçekleştirilen araştırmada, 35 ile 50 yaş arası doktorları seçtikleri çünkü onlara daha güven duydukları tespit edildi.

Araştırmalar, eğer cerrahlar 35 ile 50 yaş arasındaysa hastaların daha güvenli tedavi bekleyebileceklerini iddia ediyor. Çalışmalar, uzun zamandır pratikte olan ileri yaşlardaki doktorların, çok fazla gerçeğe dayalı bilgi sahibi olamayacağını gösterdi.

İngiliz Tıp Dergisi’nde yayımlanan en son araştırma, 35 ve 50 yaş arasındaki cerrahların kendilerinden daha genç ya da yaşlı meslektaşlarından daha güvenli bir ameliyat sunduklarını bulgulayarak bu görüşü destekliyor.

Ayrıca 35 yaş altı doktorların da daha kötü bir performans sergiledikleri bulgulandı. Ve “Çok tecrübeli cerrahların kötü performans sergilemelerine etki eden faktörler sonra mutlaka araştırılmalı” diye eklediler.

Araştırmacılar, bir sonraki araştırmanın gerekli olduğunu çünkü diğer bilinmeyen ve ölçülmeyen faktörlerin komplikasyon oranlarındaki bazı çeşitlilikleri açıklayabileceğini söylüyor. Bununla birlikte bulguların, cerrahların performanslarının kariyer süreçlerinin üzerinden çeşitlendiğini ve bir cerrahın “tecrübe biriktirerek” en yüksek performansa ulaşamayacağını ya da bunu sürdüremeyeceğini gösterdiğini söylüyorlar. 

False