GeriSağlık 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Hediyesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Hediyesi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Hediyesi

Çocukların daha güvenilir bir ortamda sosyalleşmesini sağlıyor.

Diyabetli çocuklara, gençlere ve onların ailelerine ve öğretmenlerine diyabetle mücadele konusunda bilgi ve içerik sağlayan Arkadaşım Diyabet web sitesi yenilendi. Daha fazla diyabetli çocuğa, gence ve onların ailelerine ve öğretmenlerine ulaşmak amacıyla siteye mobil uygulama, e-eğitim, e-kitap ve e-dergi gibi özellikler entegre edilmeye başlandı.

Tip 1 Diyabet hastası çocuk ve gençleri hedef alan www.arkadasimdiyabet.com adlı site, hem altyapı hem de tasarım ve içerik anlamında yenilendi. Hedef, siteyi ülke çapında pek çok mecra ve sektörün desteklediği büyük bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürmek.

Arkadaşım Diyabet web sitesinin iki temel amacı var. Birincisi ebeveynlerin, eğitimcilerin, sağlık uzmanlarının ve diğer profesyonellerin Tip 1 Diyabet hastası çocuk ve gençleri daha yakından takip etmelerini kolaylaştırmak. İkincisi ise çocuk ve gençlerin güvenilir bir ortamda sosyalleşmelerine olanak sağlamak.  

Editörlüğünü Prof. Dr. Şükrü Hatun`un yaptığı sitede diyabetli hastalarla ilgili beslenmeden okul yaşamına kadar faydalı ipuçları ve temel bilgiler sunuluyor. Yakın zamanda ise siteye uzman hekimler, eğitici hemşireler ve diyetisyenler tarafından özel olarak hazırlanan öğretici ve pekiştirici diyabet beceri filmleri, çocuklara ve ailelerine özel diyabetle yaşam bilgilendirme filmleri, sağlık çalışanları ve hastalara yönelik diyabet bilgi videoları ve Arkadaşım Diyabet projesi için özel olarak hazırlanmış e-kitaplar ve broşürler eklendi. 

Arkadaşım Diyabet web sitesi, eğitirken eğlendiriyor

Dünyada "edutainment" olarak bilinen ve “eğitirken eğlendiren” anlamına gelen bir model çerçevesinde hazırlanan Arkadaşım Diyabet web sitesi, çocuklara ve gençlere hitap ettiği için Güvenli İçerik Standardı’na da sahip.

Bu sebeple sitede belirli yaş aralığındaki kullanıcıların güvenilir bilgiye güvenli bir ortamda ve güvenli şekilde ulaşmasını sağlamak için özel denetim mekanizmaları kullanılıyor.

Yola bir web sitesi ile çıkılmış olsa da, Arkadaşım Diyabet'in orta ve uzun vadede daha fazla mecranın ve sektörün birbirine entegre olacağı geniş bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürülmesi hedefleniyor. 

Site içeriklerine uygun, mobil uygulamalar geliştiriliyor

Programı ve Çocukluk Çağı Diyabet Programı gibi internet ortamının dışına taşan ayaklar sayılabilir. Arkadaşım Diyabet çerçevesinde hedeflenen diğer adımlar arasında ise site içeriklerine uygun mobil uygulamalar geliştirilmesi, e-kamp ve e-eğitim modüllerinin hayata geçirilmesi ve yarışmalar ve televizyon programları gibi destekleyici mekanizmaların projeye dâhil edilmesi gibi uygulamalar yer alıyor.

False