GeriKişisel Bakım Yüz ve kaş askılama nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yüz ve kaş askılama nedir?

Yüz ve kaş askılama nedir?

Yaşlanmaya bağlı olarak erken yaşta gevşeme ve kırışıklık olabilir.

Yaşlanmaya bağlı olarak, yüzde erken yaşta, gevşeme, doku kaybı ve kırışıklık olabileceğini söyleyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Bilkay, yüz ve kaş askılama yöntemini anlattı.

Yaşlanma ile yüzde oluşan en belirgin sorunlardan biri kaşların ve yüz dokularının aşağı doğru sarkmasıdır. İleri yaşlarda belirgin olan bu sorun için çözüm; yüz ve şakak germe ameliyatlarıdır. Ancak bu sorun 30-50 yaşları arasındaki dönemde de vardır, fakat çok belirgin değildir.

Yüz ve kaş askılama nedir

yüz ve kaş askılama KİMLERE YAPILIR?

Bu dönemde kişiler yüz dokusunda bir gevşeme olduğunu, dokuların yavaş yavaş aşağı doğru yönlendiğini ifade ederek elleriyle veya saclarını sürekli toplayarak bu dokuları yukarı taşımaya gayret eder ve; ‘Doktor bey benim öyle çok fazla kırışığım sarkmam yok, ama işte ben sadece bu sonucu elde etmek istiyorum‘ şeklinde beklentilerini ifade ederler. İşte bu grup hastalarda, germe ameliyatları yerine, özel olarak yapılmış iplerin yüze ve sakak bölgesine yerleştirilmesi ile memnun edici sonuçlar veren yüz askılama ve kaş kaldırma müdahaleleri yapılabilir.

ASKILAMANIN ETKİSİNİ ARTTIRAN EK UYGULAMALAR NELERDİR?

Yaşlanmaya bağlı olarak, yüzde erken yaşta, gevşeme, doku kaybı ve kırışıklık başlangıcı az da olsa görülebilir. Bu durumlarda askılama ile yukarı taşınan yüz dokularının ve kaşların, daha güzel, daha dolgun, taze ve dinlenmiş görünmesi için askılama işlemine ek olarak dolgu botox uygulamaları ve yağ enjeksiyonları yapılması gerekir. Kas kaldırıcı etkiyi arttırmak için kaşın hemen altına aynı seansta dolgu yapılabilir.

YÜZ VE KAŞ ASKILAMA İPLERİ ERİR Mİ?

Yüz ve kaş askılama iplerinin hem eriyen, hem de erimeyen yapıda olanları vardır.

 

Yüz ve kaş askılama nedir
 

YÜZ VE KAŞ ASKILAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILMAKTADIR?

Kendiliğinden eriyen askı iplerinin uygulanması, ofis şartlarında ve lokal anestezi ile yapılabilir. Hiçbir kesi yapılmadan, sadece kılavuz bir iğne yardımı ile uygulanmaktadır. Erimeyen askı ipleri uygulamak için ise, saç içinden 1,5-2 cm lik kesi yapmak gerekir. Bu uygulama ise lokal anestezi ve damardan rahatlatıcı bir madde vererek yapılan bir uygulamadır.

YÜZ VE KAŞ ASKILARININ KALICILIĞI NE KADARDIR?

Kalıcılık; uygulamanın yapıldığı kişilerin doku yapısına, problemin büyüklüğüne ve uygulamanın yapıldığı bölgeye göre ve kişinin yapılan isleme iyi bakıp bakmadığına göre 18 ay ile 3 yıl arasında değişmektedir. İstenildiğinde tekrarlanabilen bir uygulamadır.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Bilkay

False