Yıldızların tercihi: Saten yüz germe yöntemi

Günümüzde doğal süreç olan yaşlanma, birçok sebepten dolayı erken başlıyor. Beslenme alışkanlıklarımız, stres, kirli hava, kullanılan yanlış cilt bakım ürünleri gibi birçok etmen cildin erken yaşlanmasına ve yorgun görünmesine sebep oluyor. İşte sayılan bu etmenlerin tümüyle baş edebilmenin yolu bugünlerde "saten yüz germe" işleminden geçiyor.

Haberin Devamı

Saten yüz germe işlemi aslında sıkça kullanılan radyofrekans, hybrid enerji, fokuslu ultrason, akustik dalga teknolojilerinin bir arada kullanılmasıyla elde ediliyor. Saten yüz germe, göz çevresi dahil, oluşmuş kırışıklıkları ve deformasyonları gidermede Amerika’da FDA tarafından onaylanmış Hollywood yıldızlarının da gözdesi olmuş bir sistemdir.

RADYOFREKANS NEDEN BU YÖNTEMDE ÖN PLANDA?

Radyofrekansı yüz gençleştirmede kullanmanın nedeni cilde verilen enerjiyle dokuda oluşan ısı etkisinin kolajen rezervini artırmasını sağlamaktır. Bu sayede dokunun kendini yenileme kabiliyeti uyarılır ve daha sağlıklı, direnci artırılmış bir cilt meydana çıkarılır. Bu enerjinin en büyük faydası aynı anda cildin her tabakasına iletilerek yeni bağ dokusu oluşturulmasıdır.

SATEN YÜZ GERME KİMLERE UYGULANABİLİR?

Saten yüz germe cilt elastikiyet kaybı olan, ileri yaşta deformasyonlarda ve kırışıklıklarda gerileme sağlamak amaçlı kullanılabilirken aynı şekilde erken yaş gruplarında da yaşlanmaya karşı koymak için de uygulanır. Gebelik, emzirme dönemindeki kişiler ile kalp pili taşıyanlara uygulanması önerilmez.

Haberin Devamı

NEDEN BU UYGULAMA SON YILLARDA TERCİH EDİLİYOR?

Saten yüz germe uygulaması ağrısız, acısız, iğnesiz sadece ısı ile masaj hissinin olduğu bir uygulamadır. Uygulama sırasında lifting oluşur ancak asıl istenilen 2 ay içinde başlayacak yeni kolajen yapımıdır. Haftada bir kez 4-6 seans uygulama gerçekleştirilebilir. Her seans uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne göre, 30-60 dakika arası sürer.

UYGULAMA SONRASI ETKİLER GÖRÜLÜR MÜ?

Uygulamadan sonra günlük hayat kaldığı yerden devam eder, herhangi bir duruma dikkat etme ve sakınma gerekliliği yoktur. İşlemden sonra hedef; canlılığı, sıkılığı artmış, kırışıklıklarında azalma sağlanmış yeni dokudur.

Herhangi bir cerrahi müdahale olmadan işlemin kolayca yapılıyor olması starların da ilgi gösterme sebepleri arasında. Bu nedenle Kim Kardashian, George Clooney, Madonna gibi isimlerin de tercihi.

BAŞKA KULLANIM ALANLARI VAR MI?

Saten yüz germe, en sık yüz ve boyun bölgesinde kullanılsa da fraksiyonel radyofrekans cihazı uygun başlıklar ile vücut sıkılaştırma ve selülit tedavisinde de etkilidir.

Yazarın Tüm Yazıları