GeriKişisel Bakım Yıldırım Mayruk’dan Anlamlı Defile
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yıldırım Mayruk’dan Anlamlı Defile

Yıldırım Mayruk’dan Anlamlı Defile

"2023’e Hikayeler" hem şık tasarımlarla hem de sosyal sorumluluk projesi ile dikkatleri çekti.

8 Kasım Pazartesi günü, Gümüşsuyu’nda ‘Yıldırım Mayruk Laboratuvarı’ nda muhteşem bir defile gerçekleşti. 2001 Gece Masalları gibi tematik sunumların ardından 2023’e hikayeler, şık tasarımlarla birlikte modellerin üzerinde adeta hayat buldu.

Barbaros Şansal ortaklığı ve Uluslararası Koreograf Uğurkan Erez’in sunumu ile gerçekleşen defilede çağdaş, global ve alımlı Türk kadını, yüksek dikiş teknikleri ile buluştu. Türkiye’nin en ünlü mankenlerinden; Sema Şimşek Hakkı, Ebru Güzel, Bilge Kara, Alona, Ebru Ürün, Ece Akmert, Nur Gümüşdoğrayan, Özge Ulusoy, Seda Erten, Serenay Sarıkaya, Sanela Kopreva ve jübilesini yapan Tuğba Özay, bu şahane defilede boy gösterdiler.

Ustalık Ürünü Makas Darbeleri ve Drapeler

En keskin ve ustalık ürünü makas darbeleri ve drapeler, giysileri güçlü omuzlarda ikinci bir cilde dönüştürdü. Bellerdeki kuplar ve pensler iğnenin ve ipliğin dansı ile sergilendi.

Yıldırım Mayruk’dan Anlamlı Defile

Siyah ve Beyazın İktidar Çatışması

Ekru, gri ve kahve tonları nostaljik yansımaları ile siyah ve beyazın iktidar çatışması içinde buluştu. Günümüz ışıltısını yansıtan renkler de podyumda yerini aldı. Lacivert, mor, nefti, fıstık yeşili, pembe ve altın, gümüş, bronz metal ışıltıları yarıdeğerli taşlar ile ışıldadı.

Dokumalar Can Yaktı

Kaşmirden örgülere sıcacık, doğal yünlüler bu kış da trikolar ile el ele… Kadife, tül, jarse, ipek jorjet, müslin organza tafta, lureks brokar gibi her tür büyüleyici ipek ise Türk kadınının asil duruşunu gözler önüne serdi. Gipür, dantel ve saçaklar ise farklı tasarımları ile geçmişten geleceğe ışık tuttu.

Süslemeler, En Az Giysiler Kadar Kendinden Söz Ettirdi

Hicivsel detayları ile şapkalar, deri, ipek saten eldivenler, platformlu ve parlak, kalın topuklu Otoman ayakkabılar ise, kıyafetleri tam anlamıyla baştan aşağıya tamamladı. Konuklar, defileden sonra hala bu şık süslemeleri konuşuyorlardı.

Ayrıca defile bu akşam, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına, Ankara Swiss Otel’de, saat 18.30’da konukları ile buluşacak. İnönü Vakfı ve Anaçev yararına gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesine katılımınızı eksik etmeyin, diyoruz.

Röportaj: Nilay Uzun

False