Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Yeni yılda leke ve sivilceleri geride bırakın!

Tamamen acısız ve yaz kış uygulanabilir.

Haberin Devamı

Yılbaşı, düğün gibi özel günlerde daha ışıltılı ve gergin görünümlü bir cilde Karbon Peeling ve Q Switch Lazer tedavisiyle kavuşabilirsiniz. Karbon peeling, cilt yenileme, inatçı akne şikayeti ve leke problemlerinde en etkin lazer tedavi yöntemidir. Tamamen acısız ve yaz kış uygulanabilir olan bu tedavide ciltte herhangi bir kırmızılık ya da başka bir kalıcı bir hasar oluşmaz.

Aktif akne ve lekelere sürülen karbon kremin gözeneklere yerleşmesi sonrasında uygulanan Q Switch lazer ışını karbonu buharlaştırarak gözeneklerin sıkılaşmasını, lekeye sebep olan hasarlı hücrelerin uzaklaşmasını sağlar. Ciltte sıkılaşma sağlanırken iltihap geriler. Sivilceler kısa sürede kaybolur.

Karbon peeling iki haftada bir defa uygulanan kişinin cilt yapısına bağlı olarak ortalama 5 seans yapılabilir. Bir seans uygulamasında dahi etkin bir sonuç almak mümkündür. Leke ve sivilce tedavilerinin mutlaka dermatoloji uzmanları tarafından yapılması ve takip edilmesi durumunda tedavi daha güvenli ve etkilidir. 

Haberin Devamı

PRP İLE YENİ YILDA YENİ BİR CİLT

Derinin hızla yapılanmasını sağlayan, kırışıklıkları azaltan, deriye esneklik ve parlaklık kazandıran PRP uygulaması ile yüzünüzün gençleşebileceğini biliyor muydunuz?

Kişiden kan alınarak trombositten zengin serum elde edilir. Kök hücrelerini uyaran, büyüme faktörleri salgılayan bu hücreler beslenmeyi ve hücre yenilenmesini sağlar. Böylelikle daha canlı, ışıltılı ve parlak bir cilt elde edilmesi sağlanır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla dolgu olarak ya da lazer, dermaterapi, roller uygulamaları sonrası maskeyle cildin emmesi sağlanır.

 Yeni yılda leke ve sivilceleri geride bırakın 

Yüz, boyun, alın bölgelerindeki lekelenmelere veya gençleştirmek istenen yerlere enjeksiyonlar şeklinde uygulanır. İlk uygulama sonrası ciltte sağlıklı bir parlaklık ve ışıltı görülür. Tam etki yinelenen uygulamalarla, 2-3 hafta arayla 3-4 uygulama yapılması ile elde edilir.

Bu yöntem sonucunda yara, sivilce izlerinde de istenilen oranlara yakın şekilde düzelme sağlamak mümkündür. Eğer sivilce izleri yüzeyde ise, bu izler tamamen ortadan kalkabilir.

Haberin Devamı

Ayrıca bu işlem saç dökülmesinde de kullanılır. Saçlı deriye uygulandığı zaman, oradaki saç kök hücreleri uyarılır. Yeni sağlıklı saç hücrelerinin oluşması sağlanır.

PRP uygulaması ağrısız, etkileri hızla ortaya çıkan, dermatoloji uzmanları tarafından yapılması gereken güvenli bir hücre yenileme işlemidir. Yaptırdıktan sonra, bir daha yaptırılmaması halinde, hiçbir şekilde deformasyon ya da kötüye gidiş olmaz.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Özge Ayabakan