Yaz makyajı nasıl yapılır?

Sıcak günlerde rahat her ortam bizim kurtarıcımız oluyor. Gün içinde en az 2-3 kez duşa girmek, sürekli elleri ve yüzü yıkamak bakımlı görünmeyi engelliyor. Güzel görünmek ve en önemlisi güzelliğin kalıcı olması istediğimiz ilk şey belki de. Bir de denize ve havuza giderken güzelliğimizden taviz vermesek güzel olmaz mı! Bazı yanlış düşüncelerimizin de etkisi büyük. Suya girince makyajın akacağını düşünüldüğünden makyaj yapmadan plaja gelmek örneğin. Ama doğru bir şekilde plaj makyajı yaparak güzelliğinizi plajda da korumaya devam edebilirsiniz. Nasıl mı?

Haberin Devamı

AĞIR MAKYAJ YAPMAYARAK

Yaz makyajı nasıl yapılır

Güneşin altında tuzlu suda ağır makyaj yapmak bize yarardan çok zarar getirecektir. Hatta daha da fazlası alerjik sorunlar yaşamanız olasıdır. Sıcak hava terlemeyi artıracağı için ağır makyaj altında ter, cilt sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Görünmesini istemediğiniz cildimizde kusurlu bölgeleriniz varsa bunun için sadece makyaja ihtiyacınız yoktur. Bu kusurları gizlemek için renklendirilmiş güneş kremlerinden faydalanabilirsiniz. Hem güneşten korunacak hem de kendinize problem gördüğünüz yerlerinizi gizleme şansınız olacaktır. Bu etki hafif makyaj etkisi yaşatmanızı sağlayacaktır.

SUYA DAYANIKLI ÜRÜNLER KULLANARAK

Yaz makyajı nasıl yapılır

Yaz ayı en çok suya girilen dönemin başında gelir. Bu durumda suya dayanıklı maskara, far ürünlerini tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Unutulmaması gereken önemli nokta şu ki deniz suyu havuzdan daha fazla yıpratıcı olacaktır. O yüzden tek makyaj ile bütün gün aynı şekilde görüneceğinizi düşünmek yanıltıcı olacaktır. Gün ortasında makyajınızı hafif şekilde tazelemek özellikle gözlerinizin ön plana çıkmasını tekrar sağlayacaktır.

DUDAK NEMLENDİRİCİSİ SÜREREK

Yaz makyajı nasıl yapılır

Deniz ya da havuzda ruj kullanmak ne yazık ki kalıcılık sağlamaz. Hafif ruj etkisi verebilmenin en kolay yolu dudak nemlendiricisi kullanmaktır. Nemlendirici parlaklık sağlarken aynı zamanda güneşin sert ışınlarından korunmanızı da sağlayacaktır. Nemlendiricilerin tek eksik yönü sıkça tekrarlanma zorunluluğudur.

ALLIK VB. ÜRÜNLERİ KULLANMAYARAK 

Yaz makyajı nasıl yapılır

Yukarıda anlattığımız ürünlerin dışında özellikle allık gibi makyaj malzemeleri hala suya dayanıklı şekilde üretilemiyorlar. Hal böyle olunca akmış allığın bulunduğu bir yüz sizin canınızı sıkacaktır. Böyle ürünleri kullanmak yerine hiç kullanmamak sizi daha mutlu edecektir.

Makyaj derken sadece kozmetik alan düşünülmemelidir. Duruşunuz, saçlarınızın şekli, bakışınız, giyim tarzınız da aslında adı konmamış birer makyaj aracıdır. 

Yazarın Tüm Yazıları