Yaz bitti, vücudunuz kışa hazır mı?

Yaz genellikle göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Kavurucu sıcaklar bir anda sona eriyor. Eylül ve Ekim ayları boyunca tatlı bir serinlik yaşıyoruz. İnsanlar kente dönüyor, kafeler, restoranlar, sokaklar doluyor. Artık neye ihtiyacımız varsa planlamalı ve yeniden yaz gelmeden yapmalıyız. Sonbahar cilt bakımının yeniden başladığı mevsimdir. Neden peki?

Haberin Devamı

SONBAHARDA NEDEN CİLT BAKIMI YAPILIR?

Sonbaharda yapılan cilt bakımları yaz mevsiminin yol açtığı hasarları onarırken, cildi kışa hazırlar. Yaz sıcağında ısı, güneş ve aşırı terlemenin etkisiyle, cildin nem dengesi bozulur ve elastikiyeti azalır. Durmadan aldığımız duşların, aşırı şampuanlanmanın, deniz suyunun, ilaçlı havuzların bunda büyük payı vardır. Bu dönem yapılan cilt bakımı çok yararlıdır.

KİMYASAL PEELİNG İLE CİLT BAKIMI

Kimyasal peeling için genellikle glikolik asitler kullanılır. Tüm seans 15 dakika kadar sürer. Size hiçbir rahatsızlık vermez, yüzde herhangi bir kızarıklığa, şişkinliğe yol açmaz. Ortalama 6 haftalık bir kür yaptırırsanız, cildinizin ölü tabakası hafifçe soyularak tamamen yenilenir ve canlanır. Gözenekleri açılır, lekeler hafifler, cilt taze, pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

GÜNEŞ LEKELERİNDEN NASIL KURTULUNUR?

Ozon tabakasındaki incelme, güneş ışınlarının cilde daha fazla zarar vermesine neden oluyor. Bu zararların başında photo-aging dediğimiz ışıkla yaşlanma ve güneş lekeleri geliyor.Güneş lekeleri alında, yanaklarda veya vücudun güneşe maruz kalan her yerinde oluşabilir. Tüm yaz boyunca yüksek faktörlü güneşten koruyucu bir krem kullanmak, bu hasarı en aza indirir ama ya ihmal ettinizse! Özellikle beyaz ciltlerde hele yaşınız biraz da ilerlediyse, yeni lekeler hemen kendini gösterir. Güneş lekeleri yok edilebilir veya azaltılabilir. Bu konuda kimyasal peeling çeşitleri ve “Photo rejuvenation” tedavileri son derece etkilidir. Bu ışık tedavisi, cildi hiç soymadan lekeleri seçer ve onarır.

TÜM CİLDE BAKIM YAPILMALIDIR

Yaz ayı tüm cildimizi kurutur, kalınlaştırır ve esnekliğini kaybettirir. Özellikle kollar ve bacaklarda derimiz pul pul soyularak kendini yenilemeye çalışır. Profesyonel bir vücut peelingi toparlanmayı hızlandırır, nemi dengeler. Ayak bilekleri ve ayak en çok kirlenen ve yıpranan bölgemizdir. Her akşam soğuk su ile ayakları yıkamak çok rahatlatır. Hem temizlenir hem de kan dolaşımı düzelir.

GÜNEŞTEN CANSIZLAŞMIŞ SAÇ TELLERİNE BAKIM ZAMANI

Güneş saçlarımızı kurutur ve cansızlaşmasına yol açar. Özellikle boyalı ve kimyasal işlem görmüş saçlar yıpranmaya daha fazla eğilimlidir. Yaz boyunca saçlarınızda kullanacağınız UV filtreli ürünler bu hasarı en aza indirebilir. Eğer bu tür ürünler kullanmadıysanız ve saçlarınız kuru-cansız bir hale gelmişe, yoğun saç maskeleri yararlıdır.

Yazarın Tüm Yazıları