Yaşlanmaya anti aging ile “dur”diyelim

Biz kadınlar yaş alamaya başladıkça yaşlanmaya meydan okuma arayışlarına giriyoruz. Yaşlanma belirtilerinin ilk olarak görüldüğü yüzümüzde oluşabilecek kırışıklıkları gidermek için yaşlanma karşıtı yani anti aging başarılı sonuçlar veriyor.

Haberin Devamı

Genellikle ilk olarak göz çevresine ortaya çıkmaya başlayan ince çizgiler, kolajen üretiminin son bulması ve 30'lu yaşlardan itibaren azalmaya başlaması elastikiyet ve doku kaybını da beraberinde getiriyor. Peki ne mi oluyor? Sarkma, yüz ovalinde bozulma, dekolte ve boyunda yaş alma belirtileri ile yaşlanma iyiden iyiye kendini hissettirir.

İLERLEDİKÇE NE OLUR?

Daha ileri dönemlerde bu belirtilere cilt lekeleri de eklenir. Ancak yaşlanma belirtileri sadece yaşımızın ilerlemesi sonucu ortaya çıkmıyor. Serbest radikal dediğimiz, iç ve dış faktörler hücrenin yaş alma sürecini hızlandırıyor. Buna yeme, içme gibi keyif alarak yaptığımız kişisel alışkanlıklar, uyku düzeni, hareketsiz yaşantı, kimi hastalıklar, ilaç kullanımı, özellikle büyükşehirde yaşıyorsanız çevre kirliliği, gün içinde maruz kaldığınız stres hücrenin yaşlanmasını hızlandıran faktörler.

Haberin Devamı

“Peki o zaman ne yapmalıyım?” diye soruyorsunuz değil mi? Sadece cilt bakımı yaptırmak ya da yüzümüzdeki çizgilere müdahalede bulundurarak bu süreci durduramayız. Anti aging uygulamalarla hücreyi iyileştirmek, desteklemek çok önemli. Yalnız biz cildi iyileştirirken etkilerinin uzun sürmesi için de alışkanlıklarınızı değiştirmenizi ya da düzenlemenizi isteyebiliyorum. Çünkü yapılan cilt uygulamalarının daha uzun soluklu olması için anti aging’i bir hayat felsefesi olarak kabul etmeli ve uygulamalısınız.

Cilt için anti aging zarar görmüş dermisin onarılması, yenilenmesi ve kolajen üretiminin hızlandırılması anlamına geliyor. Bunu hangi yöntemle yapacağımıza da cildin durumuna göre karar veriyor, soruna yönelik uygulama protokolleri ile cildi destekliyoruz.

ANTİ AGİNG ETKİSİNİ NASIL HIZLANIYORUZ?

Somon balığının nükleotidlerinden geliştirilen Somon DNA aşıları, içeriğinde Mannitol bulunan H100 nem aşısı, bunun yanı sıra hücredeki oksitlemeyi iyileştirecek güçlü bir antioksidan olan E Vitamini, serbest radikal hasarına karşı kalkan oluşturmada etkili A Vitamini, özellikle göz çevresinin iyileştirilmesinde etkili K Vitamini, lekelerin oluşmamasında etkili C vitamini, büyüme faktörleri yani protein peptidleri, cilt için hazırladığımız protokollerin vazgeçilmez savaşçıları…

Haberin Devamı

Hangi yöntemler?

Cildin yaşı, durumu uygulanacak yöntemi belirlemede en önemli etken. Ancak kliniklerde uygulanan mezoterapi, prp, dermapen, kök hücre uygulamaları, kimyasal peelingler, cihazlı cilt ve vücut uygulamaları, lazer teknolojileri, terapi bakımlar hepsi anti aging etkili yani yaş belirtilerini iyileştirme için kullanılıyor. Bunun yanı sıra yaş almanın izlerini, ince kırışıklıkları iyileştirmede botoks, yüz ovali oluşturmada, dudak ve dudak çevresinde kullandığımız dolgular da fiziksel anti aging yapan uygulamalardır.

ANTİ AGİNG İÇİN NELER YAPILABİLİR?

• Belki çok klasik olacak ama yaz öncesi diyetlerinizde uyguladığınız beslenme alışkanlıklarını (tuz-şeker- karbonhidrat tüketimi) hayatınızın geneline yaymalı, eğer varsa sigara- alkol gibi alışkanlıklarla vedalaşmalısınız. Hazır gıdalar, boyalı gazlı içeceklere sınırlama getirmeli, daha çok su içmelisiniz. Beslenmenizi düzenlerken sağlıklı beslenme uzmanları, bu konuda uzmanlaşmış doktorlarımızı takip etmeli, önerilerini de uygulamalısınız.

Haberin Devamı

• Daha çok hareket etmeli, oksijenin hücrelerinize ulaşması için yürümeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. İmkanınız varsa amatörce de olsa bir spor dalı ile ilgilenmelisiniz.

• Evde muhakkak günlük cilt bakım rutininize devam etmelisiniz.

• Cildin düşmanı olan fotosel yaşlanmadan etkilenmemek için güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Bu yazdıklarım inanın uzun vadede cildinizde ve vücudunuzda etkilerini göreceğiniz ve yaşam biçiminizi, kalitenizi arttıracak alışkanlıklar olacak.

Yazarın Tüm Yazıları