Yağ enjeksiyonu ile cildinizi yenileyin

Ameliyat gerektirmeyen bu operasyon üç yıl boyunca etkili...

Haberin Devamı

Ameliyatsız enjeksiyon tekniği ile yüz gençleştirme yaptıran ya da yaptırmak isteyenler için daha uzun ömürlü yeni bir seçenek daha var. Kişinin kendi yağından elde edilen saflaştırılmış malzeme enjektesi kullanılabiliyor. Kullanılan yağ greftlerinin boyutuna göre nano ya da mikro nano greft enjeksiyonu denilen bu teknik yaşlanma belirtilerini gidermek için kullanılan en etkili tekniklerdendir.

YAĞ ENJEKSİYONU NASIL YAPILIR?

Yağ enjeksiyonu tekniğinde kişinin yağ hücresi açısından daha zengin olan karın ya da kalça bölgesinden alınan yağ hücreleri, özel bir santrifüj işleminden geçirilerek saflaştırılır. Saflaştırılan bu yağ greftleri aynı zamanda kök hücre açısından da zengin hale getirilir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine büyük katkı sağlayan kök hücreleri cilt ve saç yenilenmesinde yaygın olarak kullanılan doğal bir maddedir. Doğal bir malzeme olduğu için herhangi bir yan etkisi de yoktur.

Haberin Devamı

Yağ enjeksiyonu ile cildinizi yenileyin

HANGİ BÖLGELERDE KULLANILIYOR?

Küçük hacimli mikro yağ enjeksiyonu uygulaması yüz bölgesinde özellikle göz altı kapakları, nazolabial kırışıklıklar, gülme çizgileri, dudak çevresi ve alın çizgisi tedavisinde kullanılır. Mikro yağ grefti enjeksiyonu, bazı durumlarda yüz ya da göz kapağı cerrahisi ile bir arada gerçekleştirilebilir. Bunun dışında nano yağ enjeksiyonu ise yüz, boyun ve ellerdeki yaşlılık belirtilerinin tedavisinin dışında meme ve kalça büyütme estetiğinde de kullanılır.

Yağ enjeksiyonu ile cildinizi yenileyin

3 YIL BOYUNCA ETKİSİ DEVAM EDİYOR

Eğer yüzünüzde kırışıklık ve çöküklük başladıysa, vücut hatlarınızda şekillendirme yapılması gerekiyorsa, vücudunuzdaki izleri sildirmek ya da ellerinizi ve yüzünüzü gençleştirmek, hatta meme rekonstüksiyonunda meme implantlarının belirginliğini gizlemek ve kontur düzensizliğini kaldırtmak istiyorsanız, yağ enjeksiyonu tekniğinden faydalanabilirsiniz. Bu işlem alanında uzman cerrahlar tarafından sağlık merkezinde gerçekleştirilir. Alından yağ greftleri kısa bir işlemden geçirilerek tedavi edilecek bölgeye hemen uygulanır. İşlemin sonuçları hemen ortaya çıkar ve etkisini 3 yıl boyunca devam ettirir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları