Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

“Yağ aldırma operasyonu geçirdiğim anlaşılır mı?”

İşlemi yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorunun yanıtını öğrendik.

Haberin Devamı

Yağ aldırma (liposuction) uygulamasında amaç, vücudun belli bölgelerinde diyete ve egzersize rağmen giderilemeyen yağ fazlalıklarını yok etme işlemidir. Bu işlem hem kadın hem de erkeklerde uygulanabilir. Liposuction erkeklerde en sık meme, karın, bel bölgesine uygulanırken kadınlarda ise gıdı, kol, sırt, bel, karın alt ve üst kısmı, genital bölgenin üst kısmı, basen, bacak içi, diz içi bacak ön yüzü ve baldıra uygulanır.

YAĞ ALDIRMA İŞLEMİNİN AMACI

Yağ birikintileri yapısal olarak artış gösterebilir. Bazı vücut tiplerinde kilo alındığında belirli bölgelerden daha çok alınır, kilo verildiğinde ise en geç bu bölgelerden verilir. Yağ aldırma operasyonunda amaç, vücudun dirençli bölgelerindeki yağları azaltmak ve normal vücut formunun oluşmasını sağlamaktır.

“Yağ aldırma operasyonu geçirdiğim anlaşılır mı”

Haberin Devamı

LIPOSUCTİON YAPILDIĞI BİR BAKIŞTA ANLAŞILIR MI?

Yağ alım işlemi başarılı ve düzgün bir şekilde gerçekleştirilirse kesinlikle anlaşılmaz. Yağ aldırma uygulamasında genel ya da lokal anestezi kullanılır. Negatif bir basınç ile fazlalık olan yağ bölgelerinden dirençli yağlar çekilir. Eğer yağ alınması gereken bölgelerin sayısı birden fazla ise genel anestezi yapılması gerekir. İşaretlenen bölgeye özel bir serum enjekte edilerek verilen ilaçlar yardımı ile bölgedeki yağların şişmesi sağlanarak buradaki yağlar alınır. Yağ alma operasyonu kanamasız bir şekilde gerçekleştirilir.

OPERASYONDA KULLANILAN TEKNİKLER

Yağ alma operasyonlarında değişik teknikler de uygulanabilir. Bunlar, lazer ya da ultrasonic enerjidir. Geleneksel yöntemler ile daha kontrollü bir şekilde yapılabilir. Amaç vücut şekillenmesini en iyi şekilde düzenleyerek hastayı memnun etmek ve işlemi en düzgün şekilde gerçekleştirmektir. Yapılan bölgede düzensizlik, pütür, ya da iz olması hasta tarafından kabul edilemez. Sıvı yağ dokusu olduğu için bu işlemi gerçekleştiren hekiminin çok dikkatli olması gerekir. İşlem eşit noktalardan birkaç ufak kesi içerisinden girilerek gerçekleştirilir. Uygulama sonrasında ilk birkaç gün bu girişlerde ufak kızarıklar ve şişlikler oluşabilir. Fakat hastanın gündelik yaşantısını etkilemeyecek düzeyde seyreder ve çabucak iyileşir.

Haberin Devamı

“Yağ aldırma operasyonu geçirdiğim anlaşılır mı”

İŞLEM SONRASI KORSE KULLANIMI

İşlem sonrası hastaya korse giydirilerek bu korsenin 3 hafta kalması tavsiye edilir. Uygulamanın ardından vücudun tam formunu bulması ve şeklin tamamen anlaşılabilmesi için 3-4 ay geçmesi gerekir. Kısacası iyileşmenin gerçekleşmesi ve vücut formunun tam olarak ortaya çıkması hastanın liposuction olduğu bölgeyle ve uygulanan teknikle doğru orantılıdır.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Fatih Dağdelen