GeriKişisel Bakım Vücut tipinize göre nasıl gelinlik seçmelisiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücut tipinize göre nasıl gelinlik seçmelisiniz?

Vücut tipinize göre nasıl gelinlik seçmelisiniz?

Düğün günü tüm gelinler kusursuz olmak ister. Bunun en önemli yolu da sadece bir kere giyecekleri gelinliklerini tam hayallerindeki seçmekten geçer. İşte vücut tiplerine göre gelinlik seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

Kısa boylu gelinlerde, sırt dekoltesi olmayan, omuzları tamamen açıkta bırakacak M veya V yaka olan ya da yarım kol, bel kesimi yüksek, etek uçlarında işlemeleri olan, bel hatlarını tamamen gizleyen modeller tercih edilmelidir. İki parçadan oluşan alt kısmı çok yüksek bel olan modeller de ideal bir seçim olacaktır. Yüksek topuz saç modeliyle de tamamlandığında uzun görünmek için mükemmel bir seçim olacaktır.

Uzun boylu gelinlerde, vücudu saran ve uzun kuyruklu modeller tercih edilebilir. Kabarık modeller yerine balık kesim çok daha zarif gösterecektir. Özellikle boy avantajından dolayı straplez kesim de iyi bir tercih olacaktır. Bacak kısmı beden kısmına göre daha uzunsa düşük bel, tam tersi ise yüksek bel seçimine de özellikle dikkat edilmelidir.

Kilo problemi olan gelinler ise özellikle tek parça modeller tercih etmeli. Küçük ve zarif aksesuarlarla tamamlanmalıdır. V yaka ve çok geniş eteği olan modellerden kaçınılmalıdır. Korseli ve uzun kollu gelinlikler, kalem ve balık gelinlik modelleri ise en ideal seçimlerden biri olacaktır.

Zayıf gelinler, ön ve arka üst kısmı kesinlikle çok zarif gösterecek ve omuzları tamamen açığa çıkartacak şekilde V yaka tercih edilmelidir. Alt kısmı ise alabildiğine kabarık olan modeller seçilmelidir.

Küçük göğüslü, ince bel ve geniş kalçalı gelinlerde, bel kısmını ön plana çıkartacak gelinlikler tercih edilmelidir. Etek kısmı kuyruksuz ve kesinlikle kabarık tercih edilirse kalçaların genişliği de görülmeyecektir. Yuvarlak yaka tercih edilmemelidir.

Kalın bel ve dolgun göğüslü gelinlerde, özellikle bel bölgesi kamufle edilmesi gerektiğinden yüksek bel kesim modeller tercih edilmelidir. Göğüs kısmı ise kare kesim ya da çok derin olmayan V yaka seçilebilir. Toparlayıcı sütyen takılması da etkili olacaktır.

False