Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Vücut çatlakları kendi kendine geçer mi?

Cilt çatlaklarının giderilmesiyle ilgili merak ettiğiniz her şey bu yazıda!

Haberin Devamı

Cilt çatlakları başlangıçta pembe veya mor renkte olup rengi zamanla soluklaşır. Kalça, sırt, basen, karın ve meme bölgeleri gibi cildin gergin olduğu alanlarda daha sık gözlenir.Uzun süreli kortizon kullanımı ve vücutta fazla kortizon üretilmesine neden olan böbrek üstü bezi hastalığında deri çatlakları gelişmektedir.

Vücut çatlakları kendi kendine geçer mi

ÇATLAKLARIN GİDERİLMESİNDE EN UYGUN ZAMAN İLK BİR YILDIR

Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir. İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir.

Haberin Devamı

CİLT ÇATLAKLARINDA LAZER TEDAVİSİ

Cilt çatlaklarında lazer tedavisi ile belirgin sonuçlar alınırken tekrar etmemesi açısından dermatoloji uzmanı tarafından cildinize özel hazırlanan ürünlerle cilt bakımı devam ettirilmelidir. Evde uygulayabileceğiniz tatlı badem yağıyla beraber kullanılan nane yağı ile deri elastikiyetini artırarak cilt çatlaklarının ilerlemesi engellenebilir.

 Vücut çatlakları kendi kendine geçer mi 

Tedavide Karbondioksit Fraksiyonel lazerle hızlı sonuca ulaşılabilmektedir. Lazerle çatlak tedavisi tekniğinde kollajen ve elastik lifler uyarılarak cildin yenilenmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde cilt yenileme ve sıkılaşma sağlanarak, yara izlerinin ve çatlakların onarımında yüz güldürücü sonuçlar verir.

TEDAVİ NE KADAR SÜRER?   

Cilt çatlaklarının giderilmesinde ortalama beş seans Fraksiyonel lazer uygulanmakta olup seans sayısı ihtiyaca göre değişebilmektedir. Deri çatlaklarının ilk oluştuğu zamanda tedavi sonuçları çok başarılıdır. Bu tedaviler 2-6 hafta ara ile uygulanır. İşlem esnasında hafif yanma hissi ve hemen sonra uygulama yapılan bölgede kızarıklık ve hafif ödem olabilir. İşlemden birkaç gün sonra ciltte hafiften orta dereceye kadar soyulmalar görülebilir ancak bu tablo en geç bir hafta içinde tamamlanır.

Haberin Devamı

 Vücut çatlakları kendi kendine geçer mi 

Lazer tedavileriyle beraber PRP- kök hücre tedavisi, mezolift, dermaterapi, dermaroller, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling gibi yenileme işlemleri yapılabilir. Bu tedaviler lazer-ışık-radyo frekans tedavileriyle birlikte kullanılarak daha etkin sonuçlar alınabilir.

Karbondioksit fraksiyonel lazer teknolojisi ile cilt çatlakları dışında pek çok cilt problemi giderilmektedir. Yüz gençleştirme, el gençleştirme, lekelerin giderilmesi, deri tümörlerinin tedavisi, yara izi tedavisi, kırışıklıkların tedavisi, sivilce izlerinin giderilmesi mümkündür.

Dermatoloji Uzm. Dr. Emine Özge Ayabakan

TIRNAK SARARMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR? (TIKLAYIN!)